Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου: Η έπαρση της Σημαίας, το Σύνταγμα και η εθνικά επικίνδυνη κυβέρνηση

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της νέας αριστεράς μαζί με τους “ζητωπατριώτες" των Ανεξάρτητων Ελλήνων στοχεύουν ευθέως στο Εθνικό μας κράτος.

 Πρόσφατη σχετικά είναι η απόφαση του υπουργού παιδείας κ. Γαβρόγλου, ο οποίος με διάταγμά του αποφάσισε την κατάργηση της πρωϊνής προσευχής και την κατάργηση της επάρσεως της Ελληνικής Σημαίας και του Εθνικού Ύμνου στα Σχολεία μας!

Τελικά, η πρωϊνή προσευχή παρέμεινε, αλλά και η κατάργηση της Σημαίας παρέμεινε… Η πρωϊνή προσευχή παρέμεινε γιατί κρίθηκε αντισυνταγματική, αλλά δεν κρίθηκε αντισυνταγματική η κατάργηση της επάρσεως της Σημαίας! Φαίνεται πως για λόγους καθαρά καιροσκοπικούς και ψηφοθηρικούς ελήφθη αυτή η απόφαση, γιατί και η κατάργηση της επάρσεως της Σημαίας είναι ξεκάθαρα αντισυνταγματική.

 

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Συγκεκριμένα στο άρθρο 16, παρ. 2 του Συντάγματος αναφέρεται ρητά: “H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες”. 

Είναι σαφές λοιπόν από το παραπάνω άρθρο του Συντάγματος ότι δεν προάγεται η εθνική συνείδηση των Ελλήνων με την κατάργηση της επάρσεως της Σημαίας. Το πλέον τραγικό όμως για την κατάσταση στην οποία ευρίσκεται η χώρα και ο λαός μας είναι ότι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική αντίδραση απέναντι σε αυτήν την εθνομηδενιστική πρόκληση από μία κυβέρνηση μειοψηφίας, η οποία εξουσιάζει την χώρα.

Θα ήταν μεροληπτικό και εκτός πραγματικότητος να χρεώσουμε την ενέργεια αυτή αποκλειστικά και μόνον στον κ. Γαβρόγλου. Φταίει ένα ολόκληρο σύστημα με πρώτους υπεύθυνους τους Τσίπρα και Καμμένο και βεβαίως τους βουλευτές που στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία. Όσο για την Νέα Δημοκρατία, για μια ακόμη φορά κράτησε στάση Πόντιου Πιλάτου και δεν δεσμεύτηκε ότι εάν γίνει κυβέρνηση το μέτρο αυτό θα καταργηθεί.

 

ΟΧΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ

Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και την όλη ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός παιδείας Γαβρόγλου δεν ήλθε από το πουθενά. Είναι αυτός ο οποίος το 2008 μαζί με 200 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε ξεκάθαρη θέση με την υπογραφή του σε ψήφισμα που είχε τον τίτλο “ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ”, να δοθεί η δυνατότητα στα Σκόπια να διατηρήσουν την ονομασία “Μακεδονία”. Τι διαφορετικό να περιμέναμε από έναν εμπαθή και συνειδητό κομμουνιστή και αντιεθνικιστή;

Ο ίδιος επίσης, ο κ. Γαβρόγλου σε ομιλία του στο Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών δήλωνε το 2008: «Γύρω από τους Ρωµιούς και την Πόλη έχουν υφανθεί ακραίες απόψεις, έχουν οικοδοµηθεί µύθοι, έχουν κρυφτεί πολλές αλήθειες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το µνηµόσυνο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου που γίνεται κάθε χρόνο, στις 29 Μαΐου, δεν βοηθάει, νοµίζω, σε αυτή την πιο σύνθετη προσέγγιση. Γιατί το µνηµόσυνο δεν γίνεται για την σωτηρία της ψυχής του Παλαιολόγου, δεν γίνεται καν για να διαφυλαχτούν µνήµες. Μήπως λοιπόν πρέπει να αναρωτηθούµε τι εξυπηρετεί άραγε µία τέτοια χρήση της Ιστορίας; Ή σε τι ακριβώς παραπέµπουν όλες οι εικόνες που έχουν την Αγία Σοφία χωρίς µιναρέδες;»

Αυτός είναι ο σύντροφος Γαβρόγλου που διέταξε να μη γίνεται έπαρση της Σημαίας.Είναι ο ίδιος άνθρωπος που δεν θέλει να γίνεται μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και δεν του αρέσουν οι εικόνες με την Αγία Σοφία χωρίς μιναρέδες, δηλαδή η Αγία Σοφία των Ελλήνων…

 

Στην ίδια ομιλία του είχε πει και τα εξής: «Πόσο σπουδαίο θα ήταν στην ιστορία της Ρωµιοσύνης, αν τα άτοµα της νέας γενιάς που οι πρόγονοι τους τόσο υπέφεραν από τον εθνικισµό, γίνουν οι προπαγανδιστές του αντιεθνικισµού. Ας σκεφτούµε όµως λιγάκι, πόσο σπουδαίο στην ιστορία της Ρωµιοσύνης θα είναι, όταν όσοι συνεχίζουν να αισθάνονται Ρωµιοί θα δίνουν αγώνα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωµάτων, που συνεχίζουν να παραβιάζονται. Όχι µόνο στην Τουρκία, αλλά ακόµα και εδώ στη ίδια τη χώρα µας στους Τούρκους της ∆υτικής Θράκης, στους λογής µετανάστες».

 

ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Αυτή είναι η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου και αυτός είναι ο σύντροφος Γαβρόγλου. Θέλουν μια Ελλάδα χωρίς στα σχολεία της να γίνεται έπαρση της Σημαίας μας, θέλουν μια Ελλάδα χωρίς ιστορική συνέχεια, χωρίς μνήμη για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και για τον περίλαμπρο ναό των Ελλήνων την Αγία Σοφία χωρίς τους μιναρέδες του κατακτητή Μωάμεθ. 

 

Αυτός είναι ο εθνομηδενισμός του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο συναινεί χάριν της πολυπόθητης εξουσίας και το κόμμα Καμμένου. Και από την πλευρά της Ν.Δ. όμως δεν είδαμε καμία σοβαρή αντίδραση σε αυτά τα ανθελληνικά μέτρα τα οποία στοχεύουν ευθέως στο εθνικό κράτος. Ίσως τους βολεύει και έτσι… Γιατί κατ’ ουσίαν ο μαρξιστικής αποχρώσεως διεθνισμός δεν διαφέρει ως προς τον σκοπό του από τον φιλελεύθερης αποχρώσεως διεθνισμό του ληστρικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

 

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version