Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Πότε θα... επιστρέψει ο Καραμανλής στην ΝΔ;

Αν είχε κάποιο ενδιαφέρον η συζήτηση όλες αυτές τις μέρες στην Βουλή για το 4ο μνημόνιο, 

αυτό δεν εστιάζεται φυσικά στα «επιχειρήματα» των Συριζανέλιων για... την έξοδο από τα μνημόνια, την επέλαση της ανάπτυξης και την «στήριξη» των συνταξιούχων...

Ενδιαφέρον είχε η κασέτα που έπαιζε στο κεφάλι βουλευτών, υπουργών (και του ίδιου του κ. Τσίπρα, χθες) η οποία καθοδηγούσε την “σκέψη” αλλά και τον λόγο των κυβερνητικών αγορητών. Ακόμη και του γραφικού κ. Καραγιαννίδη, του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ για το μνημόνιο, ο οποίος είχε τουλάχιστον το θάρρος να ομολογήσει ότι, επί της ουσίας, του είπαν του φουκαρά να υπερασπιστεί το απολύτως οικονομικό νομοσχέδιο, παρά το γεγονός ότι μόνο τα... “μπακάλικα οικονομικά” γνωρίζει! Σαν έτοιμος από καιρό, έπαιξε την κασέτα.

Αυτό, όμως, που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση (από επαγγελματική διαστροφή παρακολούθησα για πολλές ώρες την συζήτηση), ήταν το πως κατάφερναν τελικά όλοι οι κυβερνητικοί ομιλητές να φέρουν σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην όλη συζήτηση, τον... καραμανλισμό! Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε τον κ. Μητσοτάκη για την πολιτική που ακολουθεί και για τους εσωκομματικούς κινδύνους που ο αρχηγός της ΝΔ δημιουργεί για την αρχηγία του “έχοντας παραδώσει τα κλειδιά του κόμματος σε ανθρώπους που δεν τους αντέχει η παράταξη...”. Στο ίδιο μοτίβο (είπαμε, την ίδια κασέτα αναπαρήγαγαν) και οι ομιλήσαντες βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και ,φυσικά, των ΑΝΕΛ.

Ο ένας εγκαλούσε την ΝΔ για την στάση της που απάδει με την.. κληρονομιά του ιδρυτή του κόμματος, ο άλλος επέμενε ότι “ ο Καραμανλής, θα ντρεπόταν γι’ αυτά που λέγονται...” (χωρίς να διευκρινίζει.. ποιος Καραμανλής!) ο τρίτος για “ακροδεξιές επιρροές στελεχών της ΝΔ, που καμιά σχέση δεν έχουν με την μεγάλη παράδοση του κόμματος του Καραμανλή...”! Από δω το’ φερναν, από κει το πήγαιναν, έβαζαν στο προσκήνιο τον καραμανλισμό. Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Κι’ όλα αυτά, παρόντος του... Κώστα Καραμανλή, ο οποίος συνεπής στις... αρχές του, περιορίστηκε σε σιγή ιχθύος.

Οι εκλεκτικές συγγένειες ΣΥΡΙΖΑ και Καραμανλή είναι βαθειά ριζωμένες. Και εύγλωττες. Ο Τσίπρας κατακεραυνώνει το ΠΑΣΟΚ και τους “Σαμαροβενιζέλους” για τις ευθύνες τους για την κρίση, αλλά... αφήνει στο απυρόβλητο την διακυβέρνηση Καραμανλή, που εκτίναξε στα ύψη το χρέος, τα ελλείμματα, τις πελατειακές προσλήψεις και μονιμοποιήσεις στο δημόσιο. Κι’ ας ξελαρυγγιάζονται τα στοιχεία! Η Πρωτοδεύτερη Φορά Αριστερά, επιμένει να διώκει τον τέως πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, (που παίρνει την μια μετά την άλλη αθωωτική απόφαση), με την κατηγορία ότι αυτός μαγείρεψε τα στοιχεία του ελλείμματος που παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ από την διακυβέρνηση Καραμανλή! Ανακοινώνονται εξεταστικές επιτροπές για την υγεία, την οικονομία κ.λ.π., για την περίοδο της κρίσης αλλά και... νωρίτερα, από το έργο των οποίων, όμως, εξαιρείται η περίοδος 2004-2009! Στο... έτσι!

Οι εσωκομματικές ταλαντώσεις στην ΝΔ και τα κατά καιρούς “αντάρτικα” που εκδηλώνονται πανηγυρικά (την μια με το “Τάμα του Έθνους”, την άλλη με τα ομοφοβικά, την παρ άλλη με την στελέχωση του κομματικού μηχανισμού και πάει λέγοντας) από διάφορους Γιακουμάτους. Άννες Μισέλ Ασημακοπούλου αλλά και του “Βαγγέλα” Μειμαράκη με το αλησμόνητο περί “τσάμπα μάγκες” για όσους δεν ψηφίζουν τα “φιλολαϊκά” μέτρα της κυβέρνησης, δείχνουν ότι η σημερινή ηγεσία “δοκιμάζεται” από τον πυρήνα του καραμανλισμού, που θεωρεί την ΝΔ ως “οικογενειακή υπόθεση”. Οι παρασκηνιακές κινήσεις του πυρήνα αυτού την περίοδο της εκλογής νέου Προέδρου στην ΝΔ, έχουν γράψει την δική τους ξεχωριστή ιστορία...

Ο άρχων της Ραφήνας, είναι γνωστό ότι “ τον μικρό (Αλέξη), τον πάει...”. Δεν έχει κάνει καμιά κριτική στα όσα έχει διαπράξει τους τελευταίους 28 μήνες, μεσολάβησε να υποδειχθεί ο Παυλόπουλος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η πρώτη διακυβέρνηση Τσίπρα φωτοδοτήθηκε με την συμμετοχή καραμπινάτων καραμανλικών στελεχών της περιόδου 2004-2009. Και είναι... εκκωφαντική η σιωπή του Κώστα Καραμανλή, όλο αυτό το διάστημα που διακινούνται τα στοιχειοθετημένα σενάρια ότι Τσίπρας και Καμμένος “παίζουν” με το καραμανλικό στρατόπεδο για να δημιουργήσουν προβλήματα στον σημερινό αρχηγό με το... μισητό επώνυμο, που απειλεί την κυριαρχία της Πρωτοδεύτερης Φορά Αριστεράς!

Το καραμανλικό στρατόπεδο (αποστράτων αλλά και εν ενεργεία...) που δεν καταλαβαίνει Χριστό! Πρώτος στόχος τους, δεν είναι ν’ απαλλαγεί η χώρα από το συριζέϊκο άγος αλλά να μην ηγείται της ΝΔ “ο άλλος”! Πριν λίγες μέρες, έγινε στην Θεσσαλονίκη η παρουσίαση ενός βιβλίου (που εκθείαζε την διακυβέρνηση Καραμανλή) παρουσία του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ. Οι συγκεντρωμένοι, τον υποδέχθηκαν με...ωσαννά και κραυγές του τύπου “να’τος, να’τος ο πρωθυπουργός!”, ενώ λίγο αργότερα βορειοελλαδίτες βουλευτές( και ο Νικήτας Κακλαμάνης) και κομματικά στελέχη, τραπέζωσαν τον Καραμανλή σε ψαροταβέρνα. Στην συζήτηση που έγινε, ο άρχων της Ραφήνας προσομοίωσε τη ΝΔ με “μια… βάρκα που σε αυτήν θέλουν να επιβιβαστούν ορισμένοι χαρακτήρισε «λαθρεπιβάτες», με το «έτσι θέλω» και χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο, με αποτέλεσμα να σημειωθεί τέτοιος συνωστισμός επιβατών που οι νόμιμοι επιβάτες της βάρκας να βρεθούν ξαφνικά μέσα στο νερό, ναυαγοί!”

Από... αποσυνάγωγη “Σφίγγα”, σε ζηλευτός...παράκλητος! Για κάποιους... παλαιοχριστιανικούς της ΝΔ, σημασία δεν έχει το “μαγαζί” και οι πελάτες που σήμερα συγκεντρώνει από την κοινωνία, αλλά το να ξανανέβει στην είσοδο η παλιά ξεθωριασμένη ταμπέλα του ιδρυτή με το ιστορικό όνομα. Κι’ ας μην το προστάτευσαν οι επίγονοι...

Λοιπόν; Πότε... επιστρέφει στην ΝΔ ο Καραμανλής; 


ΘΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

iefimerida.gr

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version