Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Το φαινόμενο της βίας καθημερινά λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, φαινόμενο που αποτελεί μάστιγα  στις σύγχρονες πολιτισμένες κοινωνίες. Η βία, σωματική, σεξουαλική, ψυχική, λεκτική αλλά και οικονομική, που υφίστανται οι γυναίκες στο οικογενειακό, εργασιακό και κοινωνικό τους περιβάλλον συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου,  με την οικονομική κρίση να κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

Δυστυχώς πρόκειται για φαινόμενο διαδεδομένο σε όλες τις κοινωνίες και σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, ανεξάρτητα από το επίπεδο ανάπτυξης, το βαθμό πολιτικής σταθερότητας, τον πολιτισμό ή τη θρησκεία και συναντάται τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό χώρο. Πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο και ως εκ τούτου διαδεδομένο στις χώρες της Ε.Ε., ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ως γυναίκα, από τη θέση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και ως μέλος της  Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αφουγκράζομαι τα προβλήματα των γυναικών, απαντώ στις ανάγκες τους και υπερασπίζομαι τα δικαιώματά τους για την ενίσχυση της θέσης τους στην κοινωνία.

Είναι επιτακτική ανάγκη να υλοποιούνται προγράμματα που θα προσφέρουν στη γυναίκα ενημέρωση, στήριξη και  ενθάρρυνση για  να ΄΄σπάνε΄΄ τη σιωπή τους, να απευθύνονται και να καταγγέλλουν κάθε μορφή βίας που έχουν δεχθεί σε αρμόδιες αρχές,  όπως είναι οι δομές της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Οφείλουμε στις γυναίκες να εφαρμόσουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία πολιτικές για διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν την προστασία του γυναικείου φύλου και την επίτευξη ισότητας των φύλων σε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, διασφαλίζοντάς τους ένα ασφαλές και αξιοπρεπές περιβάλλον, σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει πλήξει περισσότερο ευάλωτες ομάδες με τις γυναίκες να συγκαταλέγονται στα πρώτα θύματα.

Όλες οι γυναίκες, ας στείλουμε σήμερα ένα ηχηρό μήνυμα σε οποιαδήποτε μορφή βίας.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης  Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version