Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Α. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: «ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ... Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ»

Α. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: «ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ – ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΣΡ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ»

Συνεντεύξεις στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Άλφα 9,89 FM», «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και «Πρακτορείο FM» και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» της τηλεόρασης του «ΣΚΑΪ» για ζητήματα της επικαιρότητας έδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας,.

Ο κ. Τζιτζικώστας μίλησε για τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και για θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.

Τα βασικά σημεία των σημερινών συνεντεύξεων του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα είναι τα εξής:

-Για τη  συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα:

«Ζήτησα τη συνάντηση από τον Πρωθυπουργό για να παρέμβει ώστε να λυθούν άμεσα πολύ συγκεκριμένα ζητήματα στρατηγικής σημασίας για την Κεντρική Μακεδονία. Θα επιμείνω και περιμένω να δω συγκεκριμένα βήματα στο αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτό το νόημα είχε η χτεσινή συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό. Καμία πολιτική προέκταση και καμία επικοινωνιακή εκμετάλλευση».

-Για τις τηλεοπτικές άδειες:

«Ασχολούμαστε με τις τηλεοπτικές άδειες τόσο καιρό, όταν πάνω από τους μισούς Έλληνες δεν μπορούν να ανταποκριθούν καν στις καθημερινές βασικές υποχρεώσεις τους, όταν επιχειρήσεις μεταναστεύουν ή βάζουν ‘λουκέτο’, όταν οι πολίτες δεν αντέχουν υπό το βάρος της υπερφορολόγησης… Έχουμε σοβαρότερα προβλήματα από τον ανασχηματισμό και τα κανάλια. Εμείς ασχολούμαστε με το ΕΣΡ και η οικονομία καταρρέει».

-Για τη Νέα Δημοκρατία:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι πλέον έτοιμη να κυβερνήσει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε ήδη τις βασικές πτυχές του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, από το βήμα της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Ένα πρόγραμμα σοβαρό, συγκεκριμένο, εφαρμόσιμο. Είναι πολύ σημαντικό η ΝΔ να είναι έτοιμη να κυβερνήσει και να κυβερνήσει σωστά, όχι λόγω της φθοράς της σημερινής Κυβέρνησης. Έτσι κερδίζουμε την κοινωνία, κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η ΝΔ είναι πλέον στο σωστό δρόμο. Αρρυθμίες πιθανώς υπάρχουν, όπως είναι φυσικό. Αυτές οι αρρυθμίες πρέπει να βελτιώνονται και γι’ αυτό είμαστε όλοι εμείς εδώ για να βοηθήσουμε όποτε χρειαστεί.

Η ΝΔ είναι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξης της χώρας, είναι η εθνικά υπεύθυνη παράταξη, κοιτάει μπροστά, δεν λοξοκοιτάει ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Άλλωστε τέτοια θέματα τα έχει λύσει από το 1974 ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Μόνο στην ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης μια ματιά αρκεί: ‘Η Νέα Δημοκρατία θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς’. Θέλω να πιστεύω ότι όσοι είναι στη Νέα Δημοκρατία σήμερα ξέρουν πού ήρθαν και ξέρουν και πού βρίσκονται».

-Για την Κυβέρνηση και το ενδεχόμενο εκλογών:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο. Συμφώνησε και υπέγραψε ένα πρόγραμμα που βασίζεται στους φόρους. Η χώρα έτσι, δεν πάει πουθενά, τα πράγματα διαρκώς θα χειροτερεύουν. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις στο κράτος, να λήξει η ομηρία του ιδιωτικού τομέα επιτέλους, να έρθουν επενδύσεις, να ανοίγουν δουλειές και όχι να κλείνουν, όπως οι δύο μονάδες που έκλεισαν τώρα στο χώρο των τροφίμων. Για να έχει η χώρα να μοιράσει πρέπει να παράγει πλούτο. Αλλιώς θα μοιράζουμε τη δυστυχία μας. Αυτά, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ούτε μπορεί ούτε θέλει να τα κάνει. Εφαρμόζει ιδεοληπτική και συντεχνιακή πολιτική, ενώ η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή εθνική πολιτική. Σήμερα εθνική πολιτική είναι να ανοίγεις δρόμους στην επιχειρηματικότητα, να δημιουργείς θέσεις εργασίας να συμμαζεύεις το κράτος, να περιορίζεις τη σπατάλη.

Υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αυτή η Κυβέρνηση είναι η χειρότερη της Μεταπολίτευσης; Εκλογές πρέπει να γίνουν… χτες! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από το βάρος της ανικανότητας και των ιδεοληψιών της, καταρρέει πιο γρήγορα και από το αναμενόμενο. Συμφωνώ με το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές. Η χώρα έχει οδηγηθεί σε ακόμα πιο βαθιά κρίση».

-Για το πολιτικό του μέλλον και το ενδεχόμενο συμμετοχής σε μελλοντική Κυβέρνηση της ΝΔ:

«Είμαι Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και σας διαβεβαιώνω ότι έχω τεράστια δουλειά να κάνω για την Περιφέρειά μου. Γι’ αυτή τη δουλειά με εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μου. Και θεωρώ μάλιστα ότι αυτή η δουλειά θα απαιτήσει αρκετά χρόνια ακόμη για να ολοκληρωθεί. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι δεν έχω μάθει να αφήνω τη δουλειά μου στη μέση. Αυτή τη στιγμή κύριο μέλημά μου είναι το έργο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τίποτα άλλο. Δίνω όλες τις δυνάμεις μου για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας και να βγει ο τόπος μας από την κρίση».

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version