Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Κουμουτσάκος: Όποια και αν είναι η απόφαση του ΣτΕ ο νόμος Παππά πρέπει να αποσυρθεί

Όποια κι αν είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να αποσυρθεί, επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9FM".

"Έχουμε δύο πιθανότητες: Ή θα κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος και ο κ. Παππάς πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση στην οποία έφερε τον εαυτό του και την κυβέρνησή του ή θα κριθεί συνταγματικός. Αλλά με δεδομένη τη δική μας άποψη, ότι αυτός ο νόμος στην ουσία του παρουσιάζει προβλήματα δημοκρατίας, μια νέα πλειοψηφία, όπως συμβαίνει στις δημοκρατίες, αλλάζει τους νόμους, ακυρώνει νόμους, τροποποιεί νόμους. Λέμε, λοιπόν, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, εμείς πιστεύουμε ότι αυτός ο νόμος πρέπει να αποσυρθεί", είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Παρατήρησε ότι "κακώς" δεν είχε γίνει η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου όλα αυτά τα χρόνια και σημείωσε: "Η προϋπόθεση που βάζουμε είναι πολύ σαφής, να μην υπάρχουν εδώ παρανοήσεις. Η αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά είναι η συνέπεια μιας λανθασμένης πολιτικής της κυβέρνησης και του ιδίου του κ. Παππά και θα πρέπει ο ίδιος να χειριστεί τα αποτελέσματα των κακών του επιλογών. Η δική μας θέση, ξεκάθαρη από την πρώτη μέρα της συζήτησης, είναι ότι ο νόμος αυτός έχει πολύ έντονα χαρακτηριστικά αυταρχισμού και αντιδεοντολογικά σε σχέση με τη λειτουργία της ενημέρωσης, της πολυφωνίας, του πλουραλισμού που επιβάλλεται σε ένα δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος.

Εμείς πιστεύουμε, ότι μόνο εάν ο νόμος Παππά αποσυρθεί, αυτό θα απελευθερώσει όλες τις διαδικασίες και για τη διαμόρφωση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου για να δούμε, αφού κλείσει αυτή η παρένθεση αταξίας και γκρίζων χειρισμών, να δούμε πώς θα πάμε, γιατί πράγματι το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο χρειάζεται ρύθμιση. Κακώς δεν είχε γίνει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν μπορεί το φάρμακο για μια παθογένεια να είναι δηλητηριώδες. Το φάρμακο που χρειάζεται πρέπει να είναι ένα φάρμακο που πραγματικά θα φέρει ένα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, όπως αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα".

Σε ερώτηση αν η Ν.Δ. είναι έτοιμη να κυβερνήσει, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε:

"Ότι θα παραλάβουμε μια οικονομική έρημο, μια θεσμική νοσηρή κατάσταση, μέτωπα ανοιχτά στα εθνικά θέματα και ακόμη μια προβληματική κατάσταση στο προσφυγικό, αυτό είναι δεδομένο, αλλά η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει έχει και το πρόγραμμα και τις προτάσεις και τα πρόσωπα αλλά κυρίως έχει τη στάση ευθύνης απέναντι στους πολίτες. Τι εννοώ με αυτό; ότι δεν θα αναπαράγουμε τη νοσηρή πολιτική διάψευσης ελπίδων και προσδοκιών διότι ο λαός δεν αντέχει άλλο. Γι αυτό για μας το πρόταγμα της αλήθειας δεν είναι ένας φορέας προπαγανδιστικού λόγου είναι κάτι το οποίο πιστεύουμε.

Το ψεύδος του προηγούμενου καιρού οδήγησε στην απελπισία. Η ελπίδα θα έρθει μέσα από την αλήθεια όσο δύσκολη και αν είναι αυτή. Εμείς έτσι θα πορευτούμε και έτσι θα έχουμε και μια σοβαρή, στιβαρή, αποτελεσματική διακυβέρνηση που είναι αυτό που λείπει επί ενάμιση χρόνο από τη χώρα. Πάνω από όλα, λείπει αυτό. Στο πλαίσιο του προτάγματος της αλήθειας, θα σας πω ότι η χώρα βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο του μνημονίου και των υποχρεώσεων απέναντι στους δανειστές και όποιος πει κάτι το ανάποδο πλέον δεν τον πιστεύει κανένας. Το έχει πει πριν δύο χρόνια ο κ. Τσίπρας και είδαμε που βρισκόμαστε, σε μια πολύ χειρότερη κατάσταση από τότε . Όποιος πει ότι δεν έχουμε μια δύσκολη κατάσταση να διαχειριστούμε γιατί είναι πολύ δύσκολη η σχέση του δανειζόμενου με τον δανειστή αλλά μέσα σε αυτή τη σχέση έχεις τις δυνατότητες να τη χειριστείς με τρόπο που σε βγάζει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από αυτή την δύσκολη κατάσταση. Εμείς αυτό καταθέτουμε ως πρόταση, τη δυνατότητα μιας παράταξης με ευρύτερη απήχηση να μπορέσει, γιατί έχει πει κάτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είναι πολύ σημαντικό, ότι ακόμη και στο ενδεχόμενο αυτοδυναμίας που τη θεωρώ εφικτή, είναι ένας δύσκολος στόχος στις παρούσες συνθήκες αλλά απολύτως εφικτός, η ΝΔ θα κυβερνήσει με διευρύνσεις θα απευθυνθεί και σε άλλους χώρους και σε άλλα πρόσωπα. Επομένως αυτό να το θεωρείτε δεδομένο γι αυτό αισθάνομαι με σιγουριά να σας λέω ότι, ναι, θα είμαστε μια καλύτερη διακυβέρνηση, που θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση".

Σε ερώτηση σε ποιους χώρους και σε ποια πρόσωπα θα απευθυνθεί μετεκλογικά η Ν.Δ. δεν απέκλεισε τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς κι επισήμανε: "Μπορώ να ονομάσω κόμματα, αλλά σε μια κατάσταση συναγερμική -γιατί η χώρα πρέπει να βγει από την κρίση πια δεν αντέχει άλλο ούτε η κοινωνία ούτε η χώρα- θα απευθυνθείς και σε ανθρώπους και σε κόμματα και σε χώρους που έχουν μια σαφή τοποθέτηση απέναντι στα πράγματα. Μου λέτε να ονομάσω· ναι, βεβαίως και ο χώρος της ευρείας κεντροαριστεράς, της δημοκρατικής και ευρωπαϊκής στο πέρασμα των χρόνων και μεταρρυθμιστικής είναι μια μεγάλη δεξαμενή στήριξης πολιτικής και δυνάμεων. Δεν αποκλείουμε λοιπόν να απευθυνθούμε σε αυτές τις δυνάμεις γιατί πάνω από όλα είναι η παραδοχή ότι δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία. Είναι η τώρα ή ποτέ. Η χώρα πρέπει να βγει τώρα από την κρίση και για να διαμορφωθεί μια γραμμή υπεράσπισης αυτής της ανάγκης αλλά και αυτής της πολιτικής, πρέπει να διαμορφωθούν συνθήκες τέτοιες που να επιτρέψουν στη χώρα να το πετύχει. Εμείς πιστεύουμε ότι είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη αυτή τη στιγμή. Κάθε κυβέρνηση που θα προκύψει από εκλογές που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει αυτή τη στιγμή ότι θα είναι υπόθεση μηνών διότι είναι συσσωρευμένα τα αδιέξοδα με κορμό τη ΝΔ μπορούμε να απευθυνθούμε σε όλους τους πολιτικούς χώρους για να κερδίσουμε αυτό το μεγάλο στοίχημα της οριστικής εξόδου της χώρας από την κρίση".

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version