Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Χάρης Τζαμακλής :Προτείνει σύμπτυξη των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου στο Λιτόχωρο

Σύμπτυξη των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου στο Λιτόχωρο προτείνει ο Χάρης Τζαμακλής στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.

Στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», ο Χάρης Τζαμακλής υπέβαλε την πρόταση παράλληλα με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και την προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος, να συμπληρωθεί στο νομοσχέδιο και η δυνατότητα παραχώρησης χρήσης σε Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, όταν εξυπηρετείται το γενικό συμφέρον ή ωφελούνται οι τοπικές κοινωνίες ή εξοικονομούνται δημόσιες δαπάνες.

Επίσης, έθεσε στον Υπουργό κ. Καμμένο, ενόψει της καταγραφής των ανενεργών στρατοπέδων, το θέμα του τμήματος της Ταξιαρχίας στο Λιτόχωρο, γνωστού ως «Του Μηχανικού», το οποίο έχει ως επί το πλείστον ανενεργές εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα, πρότεινε να συμπτυχθούν στην απέναντι πλευρά των κυρίων εγκαταστάσεων του στρατοπέδου και να απελευθερωθεί χώρος για αξιοποίηση κατά τις πρόνοιες του σχεδίου νόμου.   Μια τέτοια κίνηση θα συνέβαλε, σε συνδυασμό και με επιχειρούμενη παράλληλη αλλαγή χρήση των ζωνών οικιστικού ελέγχου, στην οικιστική και τουριστική ανάπτυξη προς τη θάλασσα που αποτελεί μια εξαιρετική αναπτυξιακή προοπτική για το Λιτόχωρο

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version