Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ευθ. Φωτόπουλος: «Δε δεχόμαστε την πολιτική του αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

Σχετικά με το κυβερνητικό σχέδιο για μεταφορά προσφύγων και σε άλλες περιοχές του Δήμου Δέλτα, ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυόμισι μήνες μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό μας από την κυβέρνηση, όταν μάθαμε από τις τηλεοράσεις για τη δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης στα Διαβατά, πληροφορηθήκαμε από περιοίκους το Σάββατο 23 Απριλίου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη οργανωμένη επιχείρηση εκ μέρους της κυβέρνησης και ιδιωτών για την εγκατάσταση προσφύγων σε βιομηχανικά κτίρια της περιοχής του Καλοχωρίου και της Σίνδου.  

Είναι απαράδεκτο να απαξιώνεται η τοπική αυτοδιοίκηση με εν κρυπτώ επιχειρήσεις. Είμαστε δημοκρατικά εκλεγμένοι, δεν είμαστε υποτακτικοί κανενός.

Φτάνει πια ο εμπαιγμός. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε καμία μονομερή ενέργεια της κυβέρνησης για το προσφυγικό. Όχι μόνο γιατί οι χώροι που επιλέγονται είναι ακατάλληλοι, μιας και δεν διαθέτουν βασικές υποδομές ενώ γειτνιάζουν με επαγγελματικούς χώρους. Αλλά κυρίως γιατί οι πληθυσμοί των προσφύγων που η κυβέρνηση έχει φέρει στο Δήμο Δέλτα είναι υπέρμετρα δυσανάλογοι με τον τοπικό πληθυσμό και σε καμία περίπτωση δεν πληρείται ο όρος της αναλογικής κατανομής.

Δεν θα επιτρέψουμε πια να μας εκθέτει η κυβέρνηση στα μάτια των συμπολιτών μας. Ας έρθουν εδώ οι αρμόδιοι υπουργοί και συντονιστές να εξηγήσουν οι ίδιοι το σκεπτικό της κυβέρνησης στους πολίτες και στη διοίκηση του Δήμου. Και να δώσουν απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα για το τι θα γίνει με τη διατροφή, με το νερό, με τα σχολεία, με τις δουλειές, με τον κίνδυνο επιδημιών…

Δικαιωθήκαμε πλήρως στις προβλέψεις μας και στις θέσεις που εκφράσαμε από την αρχή, από τον πρώτο αιφνιδιασμό στις 31 Ιανουαρίου, καθώς η κατάσταση στο προσφυγικό είναι εδώ και καιρό εκτός ελέγχου.

Οι πολίτες του Δήμου μας συγκεντρώνουν ακόμη βοήθεια για τους πρόσφυγες των Διαβατών. Όμως άλλο ανθρωπισμός και άλλο πολιτική διαχείριση της κατάστασης.

Δεν είμαστε πια διατεθειμένοι να ανεχθούμε το παιχνίδι της επιλεκτικής ευαισθησίας.

Δεν δεχόμαστε την πολιτική του ‘‘αποφασίζομεν και διατάσσομεν’’. 

Δε συναινούμε σε τέτοιες αποφάσεις που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και καταδικάζουν την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών. Αντί για ανάπτυξη, συνεχής υποβάθμιση.

Θα αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο και πρόσφορο τρόπο για να μην έρθουν άλλοι πρόσφυγες στο Δήμο Δέλτα και, κυρίως, για ν’ αδειάσει το ακατάλληλο στρατόπεδο 1090 από τους 2.500 πρόσφυγες.

Θα αγωνιστούμε, όπως κάνουμε πάντα, γι’ αυτό που μας ψήφισε δημοκρατικά ο λαός του Δήμου μας.

Δεν είμαστε πειραματόζωα, δεν είμαστε σκουπίδια.

Με μια κυβέρνηση που δεν συνεργάζεται, δεν μας ακούει, αλλά μας αιφνιδιάζει και μας εμπαίζει, δεν πρόκειται να συνεργαστούμε σε κανένα επίπεδο.

Ζητούμε την παρέμβαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Ζητούμε την παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού».

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version