Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Πιερίας για την τραγωδία στα Τέμπη

AIGINIONEWS: Ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Πιερίας για την τραγωδία στα Τέμπη AIGINIONEWS: Ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Πιερίας για την τραγωδία στα Τέμπη

Δεν το χωράει ο νους. Στους 36 οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη κοντά στα όρια του Νομού μας με τον Νομό Λάρισας.

 Αδιανόητη τραγωδία σε εξέλιξη: 36 πλέον οι νεκροί (ώρα 9 το πρωί της Τετάρτης) από τη σύγκρουση, στην ίδια γραμμή, επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης, 66 τραυματίες παραμένουν για νοσηλεία στα νοσοκομεία, εκ των οποίων 6 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Άγνωστα τα αίτια της σύγκρουσης των δύο τρένων της ιδιωτικοποιημένης Hellenic Train.
Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Πιερίας απευθύνει τα συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων.

«δεν λειτουργεί τίποτα, είμαστε στο χειροκίνητο» λέει ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ.
Ο οδηγός του τρένου είναι πρακτικά «απολύτως τυφλός, έχω ιδία πείρα, τόσο στο Αθήνα- Θεσσαλονίκη όσο και προς Πελοπόννησο, έχω ταξιδέψει και μου έχουν δείξει.

Δεν υπάρχουν φανάρια, δεν ξέρει ο οδηγός αν υπάρχει άλλο τρένο στη γραμμή ... ο σταθμάρχης δεν έχει εικόνα ... δεν λειτουργεί το σύστημα», τόνισε ο Τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ν. Παππάς, που μετέβη μέσα στη νύχτα στο σημείο του δυστυχήματος, παρότι η τεχνολογία υπάρχει εδώ και χρόνια.

Πρέπει να αναζητηθεί με ακρίβεια το τι συνέβη», καθώς η Hellenic Train έχει αναλάβει το μεταφορικό έργο, αλλά η διαχείριση της σιδηροδρομικής υποδομής είναι πάντα αρμοδιότητα του ελληνικού κράτους.
Πρέπει να δοθούν απαντήσεις, γιατί δεν έχουν γίνει εδώ και 3-4 χρόνια αυτά που έπρεπε για την εργολαβία, που αφορά την ανάταξη του δικτύου, την τηλεδιοίκηση, τη φωτοσήμανση, που έπρεπε από το 2020 να λειτουργούν.
Πρέπει α αναζητηθούν, να αποδοθούν και να αντιμετωπισθούν κάθε είδους ευθύνες, πολιτικές και μη.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version