Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ‘’Το ΠΑΣΟΚ δύναμη ευθύνης και προοπτικής, απέναντι στις υποσχέσεις και τις ''παροχές'' ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ’’

AIGINIONEWS: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ‘’Το ΠΑΣΟΚ δύναμη ευθύνης και προοπτικής, απέναντι στις υποσχέσεις και τις ''παροχές'' ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ’’ AIGINIONEWS: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ‘’Το ΠΑΣΟΚ δύναμη ευθύνης και προοπτικής, απέναντι στις υποσχέσεις και τις ''παροχές'' ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ’’

Η κυβέρνηση προσπαθεί με επικοινωνιακά τρικ τύπου «εγώ δίνω τόσα χρήματα για ρεύμα», να διογκώσει τα ποσά, σε σχέση με τις δήθεν παροχές που δίνει.

 Παράλληλα, υπάρχουν αντιφάσεις, που υποκρύπτουν κακό σχεδιασμό, σε σχέση με τα μέτρα που η κυβέρνηση λαμβάνει. Π.χ. για το επίδομα θέρμανσης θέτει εισοδηματικά κριτήρια, ενώ την ίδια στιγμή δεν βάζει εισοδηματικά κριτήρια για την επιδότηση του ρεύματος, με αποτέλεσμα πιθανόν να δίνονται χρήματα εκεί που δεν χρειάζεται, αποστερώντας τα από οικογένειες οι οποίες αγοράζουν ενέργεια – ακόμη και καυσόξυλα – σε πολλαπλάσιες τιμές από πέρυσι.
Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση δεν επεδίωξε να κάνει στοχευμένη πολιτική και «το μάρμαρο θα το πληρώσουν χιλιάδες οικογένειες», ιδίως στις πιο κρύες περιοχές της χώρας.
Το ΠΑΣΟΚ δεν εξεπλάγην από το «πακέτο παροχών» του κ. Μητσοτάκη.
Είναι, εξάλλου, προεκλογική περίοδος και, έτσι, δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από το να υποσχεθεί η κυβέρνηση «τα πάντα στους πάντες».
Η κυβέρνηση εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ορθώς ότι τάζει πάρα πολλά τα οποία μάλιστα είναι υποκοστολογημένα. Την ίδια στιγμή όμως η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στο θέμα των κόκκινων δανείων και ειδικότερα σε σχέση με την εταιρεία «Ηρακλής» έχει «γράψει» 14 δις ευρώ επιπλέον χρέος. Όχι άδικα, η Eurostat ζητά να καταγραφεί το έξτρα χρέος ήδη από φέτος, ωστόσο η κυβέρνηση ζητά να καταγραφεί μετά το 2023… Αυτό που η κυβέρνηση προσπαθεί δηλαδή είναι να μεταφέρει ένα χρέος επιπλέον 14 δις ευρώ, για μετά τις εκλογές! Οι μνήμες της περιόδου 2007-2009 είναι ακόμη ζωντανές, τότε που πάλι η κυβέρνηση της ΝΔ μετέφερε όλα τα χρέη στους επόμενους… Αυτή είναι η δημοσιονομική σοβαρότητα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη;
Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει στον δρόμο της πολιτικής και των προτάσεων. Ο κόσμος είδε και δοκίμασε και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και την κυβέρνηση της ΝΔ. Είδε στη ΔΕΘ τόσο το νυν πρωθυπουργό, όσο και τον πρώην πρωθυπουργό πριν από λίγες ημέρες, στην έναρξη μιας προεκλογικής χρονιάς, να διαγκωνίζονται ο καθένας με το δικό του κρεσέντο παροχών, υποσχέσεων και εξαγγελιών που δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Άρα τώρα οι πολίτες μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν.
Το ΠΑΣΟΚ θα περιμένει να μιλήσουν οι πολίτες.
Το ΠΑΣΟΚ διαθέτει τις δικές του προτάσεις, βάσει των οποίων θα καλέσουμε τα υπόλοιπα κόμματα να συζητήσουν πάνω στο πρόγραμμά μας.
Αυτήν την περίοδο φαίνεται ότι ήδη διαμορφώνονται και οι συμμαχίες της επόμενης ημέρας: Η σημερινή κυβέρνηση καλυπτόταν από ένα δήθεν κεντρώο και φιλελεύθερο προσωπείο, το οποίο κατέπεσε με το θέμα των υποκλοπών. Πλέον αποκαλύφθηκε και η πρόθεση της ΝΔ να συγκυβερνήσει την επόμενη ημέρα με τον κ. Βελόπουλο. Αυτό καταδεικνύει ότι ορισμένοι ενδιαφέρονται να παραμείνουν στην εξουσία με κάθε τρόπο. Το κόμμα της ΝΔ δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση, προσανατολισμένη στην σταθερότητα και τη προοπτική της χώρας. Και αυτή ακριβώς είναι και η ποιοτική διαφορά μας του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version