Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Μαριέττα Γιαννάκου : «Το πρόβλημα στη ΝΔ είναι βαθύτερο από την εκλογή ηγεσίας»

H πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου μιλώντας στο 104,9 FM",τόνισε ότι στην Ελλάδα ελάχιστοι πολιτικοί έχουν το θάρρος να πουν δυσάρεστα πράγματα στους πολίτες.

 

«Το πρόβλημα στη ΝΔ είναι βαθύτερο από την εκλογή ηγεσίας»

Oι υποψήφιοι δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για να συμμετάσχουν σε μια δημόσια συζήτηση, ακόμα και να συναντηθούν μεταξύ τους.

Σημείωσε ότι το 2009, στις εσωκομματικές εκλογές που αναδείχθηκε πρόεδρος ο Αντώνης Σαμαράς παραβιάστηκε το καταστατικό του κόμματος και υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στα ευρωπαϊκά κόμματα. "Άλλαξε ο τρόπος εκλογής ενόψει της εκλογής.

Τότε είχα πει ότι αν αλά - καρτ κάθε φορά κάποιοι αλλάζουν το καταστατικό στο τέλος θα έχουμε διοικητικά φαινόμενα.

Βέβαια, τότε δεν με είχε ακολουθήσει κανείς.

Τα κόμματα έχουν μια ιστορία, υπάρχουν κόμματα στην Ευρώπη με πορεία 70 - 80 ετών και οι κανόνες είναι δεδομένοι" κατέληξε η κ. Γιαννάκου.

Ακόμη, χαρακτήρισε προϋπόθεση για τη λειτουργία του κόμματος τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των 4 υποψηφίων και μετά τις εκλογές.

"Ελάχιστοι είναι οι πολιτικοί που έχουν δώσει πραγματικά μεταρρυθμιστικά δείγματα και θάρρος να πούνε δυσάρεστα πράγματα στον κόσμο" είπε η κ. Γιαννάκου.

Τόνισε, ότι δεν ομολογήθηκε από τους εκπροσώπους των κομμάτων στο ελληνικό κοινό ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα θα πρέπει να εφαρμοστούν γιατί, όπως είπε, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς και ότι αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version