Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Τζανακόπουλος: Κυβερνητικές ευθύνες για τις καταστροφές στην Εύβοια

AIGINIONEWS:Τζανακόπουλος: Κυβερνητικές ευθύνες για τις καταστροφές στην Εύβοια AIGINIONEWS:Τζανακόπουλος: Κυβερνητικές ευθύνες για τις καταστροφές στην Εύβοια

Επίθεση στην κυβέρνηση, στην οποία καταλόγισε «τεράστια πολιτική ευθύνη» για τις καταστροφές στη βόρεια Εύβοια, εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Τζανακόπουλος , ο οποίος περιόδευσε στην περιοχή επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος.

Όπως δήλωσε (στην ΕΡΤ) ο κ. Τζανακόπουλος «ο κ. Μητσοτάκης από τον Αύγουστο με τις πυρκαγιές έλεγε ότι θα προχωρήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα. Μα στην πραγματικότητα, αν εξαιρέσει κανείς κάποιες εργασίες των δασαρχείων με κορμοδέματα, όχι απλώς δεν έχει ξεκινήσει κανένα έργο. Δεν υπάρχουν καν μελέτες. Πρόκειται για την απόλυτη κυβερνητική αδράνεια και για εγκατάλειψη της περιοχής».
Κατά τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ «είναι σχεδόν προεξοφλημένο ότι αν υπάρξουν νέες καταιγίδες θα είναι διαρκής πραγματικότητα οι καταστροφές. Η τοπική κοινωνία ανησυχεί πολύ για το τί θα συμβεί από αύριο που δυσκολεύει ξανά ο καιρός.

Μόνο στη Λίμνη της Αγίας Άννας τουλάχιστον 200-300 κατοικίες έχουν πλημμυρίσει, παρότι η βροχόπτωση δεν ήταν ιδιαίτερα έντονη και διήρκησε λίγο».
Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνήσει τις δημοσκοπήσεις και τη διαφάνεια στα ΜΜΕ, σημείωσε πως «μετά τα γεγονότα στην Αυστρία ξεδιπλώνεται ένας προβληματισμός σε όλη την Ευρώπη για τα ζητήματα χειραγώγησης της κοινής γνώμης, για τις αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις σε μέσα ενημέρωσης και εταιρείες δημοσκοπήσεων». Σχολιάζοντας δε την αντιπρόταση της ΝΔ για εξεταστική που θα ερευνήσει τα θέματα αυτά και για την περίοδο της διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Βεβαίως να εξετάσουμε από το 2015 και να δούμε για παράδειγμα αν όλες οι κοινωνικές ομάδες ήταν υπέρ του "Ναι" όπως έλεγαν τότε οι φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι. Να δούμε αν οι δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα ήταν έγκυρες. Αν μετρήσετε στο σύνολο των εταιρειών δημοσκοπήσεων το μέσο όρο διαφοράς που έδιναν για τις εκλογές του 2019 ήταν 15,5 μονάδες και τελικά ήταν στις 8,5 μονάδες. Άλλες, δε, εταιρείες δίνανε διαφορά 21 μονάδες. Όλα αυτά είναι τυχαία, και μάλιστα σε πολιτικά ύποπτες περιόδους; Κάποια στιγμή θα πρέπει να υπάρξει ένα πλαίσιο που θα προστατεύει».

Ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι «ο κ. Κουρτς, που είναι στενός φίλος του κ. Μητσοτάκη, αποδεικνύεται ότι έδινε 1 εκατ. ευρώ σε δημοσιογράφους για να τον "λιβανίζουν" και οδηγείται σε παραίτηση. Αντίθετα εδώ έχουμε τη λίστα Πέτσα Ι, τη λίστα Πέτσα ΙΙ, την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στον έλεγχο των ύποπτων δημοσκοπήσεων που έχει κάνει η Opinion Poll, της οποίας ο ιδιοκτήτης μάλιστα παίρνει απευθείας αναθέσεις για έργα του δημοσίου ως και 270 χιλ. ευρώ.

Το Enterprise Greece υποτίθεται ότι ξοδεύει 1 εκατ. ευρώ για διεθνή καμπάνια για την ανάδειξη της χώρας στο εξωτερικό. Πού είναι αυτή η καμπάνια;», αναρωτήθηκε.
Σημείωσε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει από το Μάη να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή χωρίς να εξηγεί το γιατί.
«Ο κ. Μητσοτάκης από τον Ιούλιο του 2019 οικοδομεί μέρα με τη μέρα, σταδιακά, ένα καθεστώς στα μέσα ενημέρωσης. Εμείς δεν έχουμε κανένα θέμα με τους δημοσιογράφους, με τους ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους. Λέμε, όμως, ότι στο σήμερα υπάρχει θέμα σκληρής διαπλοκής του Μεγάρου Μαξίμου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και αυτό αποδεικνύεται από τη λίστα Πέτσα.

Θυμάστε που την έκρυβε για ένα 5μηνο η κυβέρνηση και ο κ. Γεραπετρίτης έλεγε "την επεξεργαζόμαστε ακόμη"!

Είναι, δε, η πρώτη φορά που δόθηκε απευθείας χρηματοδότηση από τα κρατικά ταμεία σε ΜΜΕ χωρίς να υπάρχουν παραδοτέα!

Ναι έπρεπε να στηριχθούν τα ΜΜΕ στη συνθήκη του Covid, όπως όλες οι επιχειρήσεις.

Το θέμα είναι ο τρόπος -να υπήρχε μια κοινοβουλευτική επιτροπή ή να ήταν δημοσιοποιημένα τα κριτήρια της χρηματοδότησης.

Με τη λίστα Πέτσα θα μπορούσε να πει κανείς ότι το μόνο κριτήριο ήταν η φιλοκυβερνητική στάση των μέσων».
 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version