Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Θεόδωρος Καράογλου:Η επιστροφή στην κανονικότητα και η αναθεμελίωση της Ελλάδας

AIGINIONEWS: Θεόδωρος Καράογλου:Η επιστροφή στην κανονικότητα και η αναθεμελίωση της Ελλάδας AIGINIONEWS: Θεόδωρος Καράογλου:Η επιστροφή στην κανονικότητα και η αναθεμελίωση της Ελλάδας

Άρθρο του Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου,«Η επιστροφή στην κανονικότητα και η αναθεμελίωση της Ελλάδας»

Μετά από 8 δύσκολους μήνες εξαιτίας του δεύτερου και πολύ ισχυρού κύματος της πανδημίας στεκόμαστε σε μια νέα αφετηρία. Η ασφαλής έναρξη της τουριστικής περιόδου, η απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων, η κατάργηση των sms και η παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας μέχρι τις 00.30 συνιστούν ένα άλμα προς την κανονικότητα. Όχι όπως την ξέραμε, αλλά όπως επιβάλλει το υγειονομικό περιβάλλον.
Σταδιακά και προσεκτικά, ως χώρα και ως κοινωνία, κάνουμε «restart» στις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες στέλνοντας το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας.
Έχοντας ζήσει για περισσότερο από ένα χρόνο με την πανδημία γνωρίζουμε πολύ καλύτερα πώς να διαχειριστούμε τους κινδύνους που ενέχει η επόμενη ημέρα και αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι περισσότερη ελευθερία σημαίνει μεγαλύτερη ευθύνη για όλους μας.
Μέρα με τη μέρα τα οφέλη της επανεκκίνησης θα γίνονται πιο ορατά και μπροστά μας θα ξεπροβάλλει ευδιάκριτα ο εθνικός στόχος αναθεμελίωσης της Ελλάδας.

Η πατρίδα μας δεν πρέπει να περιοριστεί στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού της μοντέλου αλλά έχει ανάγκη μια κοσμογονία που θα παρασύρει την εθνική μας οικονομία.

Μετά από 10 χρόνια φτωχών οικονομικών επιδόσεων, ο αντίκτυπος του Ταμείου Ανάκαμψης μπορεί να φέρει την Ελλάδα στο επίκεντρο της ανάπτυξης, μετατρέποντάς την στο απόλυτο success story στην Ευρωζώνη στη μετά Covid εποχή.

Η Κομισιόν εκτιμά πως η Ελλάδα θα εμφανίσει τη μεγαλύτερη επενδυτική άνθηση στην Ευρώπη, με «έκρηξη» επενδύσεων άνω του 28% τη διετία 2021-2022, την ίδια στιγμή που το 2026 οι πόροι του Ταμείου θα αυξήσουν το ΑΕΠ μας κατά 7 μονάδες, θα αυξήσουν την απασχόληση κατά 4 μονάδες επιπλέον και θα δημιουργήσουν τουλάχιστον 200.000 νέες θέσεις εργασίας.

Τα παραπάνω στοιχεία είναι άκρως εντυπωσιακά, επιβεβαιώνοντας ότι αξιοποιώντας τις ευκαιρίες η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί με σταθερά βήματα σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων στην Ευρώπη και από «μαύρο πρόβατο» σε παράδειγμα προς μίμηση.
Αξιοποιώντας την πολιτική ως εργαλείο προόδου εξασφαλίζουμε ότι σύντομα θα επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης «παντός καιρού», τα οφέλη των οποίων θα διαχέονται από τον πρωτογενή τομέα μέχρι τη μεταποίηση, τις νέες τεχνολογίες, την πράσινη ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Η νέα κανονικότητα που ανατέλλει κάνει καλό στη χώρα και βλάπτει σοβαρά την πολιτική στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του που συμπεριφέρονται ως γητευτές των καφενείων.
Κάθε βήμα που βάζει την Ελλάδα σε τροχιά σταθερότητας αυξάνει τον πανικό τους, διότι συνειδητοποιούν ότι χάνουν την «ευκαιρία» να ανελιχθούν στην εξουσία. Γι' αυτό ψάχνουν απεγνωσμένα αφορμές να δυσφημίσουν τη χώρα και να υπονομεύσουν την εθνική προσπάθεια. Άλλωστε, για την Αριστερά, το χάος είναι η μόνη κατάσταση που βοηθά στην επιβίωσή της.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version