Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Φ. Μπαραλιάκος: Η Πιερία στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

AIGINIONEWS: Φ. Μπαραλιάκος: Η Πιερία στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης AIGINIONEWS: Φ. Μπαραλιάκος: Η Πιερία στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο που εμπεριέχει κορυφαίες επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις, αποτέλεσε το αντικείμενο διεξοδικής συζήτησης του Βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκου στη συνάντησή του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Αναμφίβολα, προτεραιότητα της κυβέρνησης στο προσεχές διάστημα συνιστά η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του χρηματοδοτικού αυτού πακέτου, που η υλοποίησή του ξεκινάει από την χρονιά που διανύουμε.
Η ψηφιακή μετάβαση του κράτους και του μοντέλου της οικονομίας, η πράσινη ανάπτυξη, η αύξηση της παραγωγικότητας, η ενδυνάμωση της απασχόλησης αλλά και η αναβάθμιση των υποδομών του Δημοσίου είναι οι στρατηγικές κατευθύνσεις, στις οποίες θα διατεθούν πόροι με τη συμμετοχή του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας.

Μάλιστα, στη συνομιλία του Βουλευτή Πιερίας με τον Υπουργό επισημάνθηκε η δυνατότητα άτοκης δανειοδότησης από το Ταμείο νέων δυναμικών επενδύσεων που θα λάβουν χώρα στο Νομό και θα έχουν ως στόχο, μεταξύ άλλων, τις συμπράξεις και τις συνέργειες για την επεξεργασία και την τυποποίηση των τοπικών προϊόντων.
Παράλληλα, τέθηκε επί τάπητος η ένταξη σχεδίων για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις σε αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά και αντιπλημμυρικά έργα που θα θωρακίσουν καλλιέργειες, αρχαιολογικούς χώρους και τμήματα του αστικού ιστού αλλά και κοινοτήτων της Πιερίας.
Εξάλλου, εκτενής ήταν και η ανάλυση της στόχευσης του προγράμματος στην οικονομική ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα με επενδύσεις στην πράσινη γεωργία, την γεωργία ακριβείας και την αναδιάρθρωση καλλιεργειών που θα έχουν ανταποδοτικό όφελος στους αγρότες της Πιερίας.

Ο κ. Μπαραλιάκος μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε πως «Το μεγάλο στοίχημα για την χώρα μας είναι να αξιοποιήσουμε αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο με τον βέλτιστο, δυνατό τρόπο ώστε να τεθεί η χώρα σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης και σύγκλισης με την Ευρώπη και να διασφαλιστούν προϋποθέσεις ανάπτυξης για όλους, χωρίς αποκλεισμούς. Στη συνάντησή μας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και την ένταξη της Πιερίας στις οικονομικές ενισχύσεις που θα προκύψουν από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. Με σωστό σχεδιασμό, ολοκληρωμένες προτάσεις και συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων η Πιερία δύναται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας»

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version