Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Αρχαία Πύδνα- ΠΙΕΡΙΑ: Αυγουστιάτικο φεγγάρι με την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης - Σάββατο 29 Αυγούστου, ώρα 21:00

H Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης συνεχίζοντας την παράδοση των ποιοτικών αφιερωμάτων, θα μας ταξιδέψει τη βραδιά που θα ξεπροβάλλει το φετινό Αυγουστιάτικο φεγγάρι, όπως πάντα ρομαντικά και γοητευτικά, ζεστά και χαλαρά με μια συναυλία με τίτλo ... «ένα τραγούδι μια ιστορία»

Φόντο το αυγουστιάτικο φεγγάρι. Σκηνικό η Αρχαία Πύδνα. Συνταξιδιώτες όλοι  σε μια βραδιά διανθισμένη με ήχους και χρώματα, προσκυνητές του ιστορικού χώρου, εκεί όπου θα ζωντανέψουν  ιστορίες και στιγμιότυπα από την μυθολογία, την ιστορία, το παρελθόν, το παρόν, την καθημερινότητα, τη λήθη, την ανάμνηση, που χαρακτήρισαν, διαμόρφωσαν αλλά και στοίχειωσαν το είναι μας.

Η έφορος χορωδίας της Ε.Π.Μ. Ειρήνη Βενετσάνου που συντονίζει την εκδήλωση επισημαίνει : «η φετινή συναυλία αποτελεί συνέχεια των ανάλογων εκδηλώσεων που τα τελευταία χρόνια η Εστία πραγματοποιεί με επιτυχία κάθε καλοκαίρι.  Ως φορέας πολιτισμού έχουμε ιστορικό χρέος να βοηθήσουμε στην προβολή και  ανάδειξη  αρχαιολογικών χώρων της Πιερίας.  Συνεχίζοντας την «παρακαταθήκη» που ο πρώην πρόεδρος της Εστίας Κώστας Κωνσταντινίδης μας άφησε, καλούμε τους συμπολίτες μας  να γίνουμε γνώστες και συν-κοινωνοί της ιστορικής φυσιογνωμίας αυτού του χώρου. Σας περιμένουμε με ιδιαίτερη χαρά και τιμή.»

Την χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών πλαισιώνουν οι Γιάννης Χαρίσης, Ζωή Ανδρικοπούλου, Μαρία Βούλγαρη, Δέσποινα και Αναστάσης Δένη, Ιωάννα Ηλιάδου, Θανάσης Μπατάλας,  Δημήτρης Χωνός, 15μελής ορχήστρα, ενώ τις ενορχηστρώσεις έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Τσακνάκης.

Διευθύνει ο Ευθύμιος Μαυρίδης

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Αυγούστου, ώρα 21:00, στον αρχαιολογικό χώρο της Πύδνας.

Η συναυλία υλοποιείται με την συνδρομή του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, την ευγενική υποστήριξη της Εφορείας  Αρχαιοτήτων και τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η Αρχαία Πύδνα βρίσκεται μεταξύ των Αλυκών Κίτρους και του Μακρυγιάλου. Υπάρχει ελεύθερο  πάρκινγκ.   

Η είσοδος για το κοινό είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ. 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version