Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Με την προβολή κινηματογραφικής ταινίας από την φετινή τιμώμενη χώρα, το Μαρόκο, ξεκίνησε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ.

Με βραδιά Μαροκινού κινηματογράφου ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 44ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

   Η ταινία «Ανδαλουσία αγάπη μου» του Μαροκινού σκηνοθέτη Μοχάμεντ Ναντίφ,  προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης 7 Ιουλίου 2015 στο ανοικτό θέατρο του πάρκου της Κατερίνης, προβολή που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου με την Κινηματογραφική Λέσχη της Κατερίνης και με την υποστήριξη της πρεσβείας του Μαρόκου.

   Το πολυπληθές κοινό απόλαυσε μια ταινία που σκιαγραφεί το ακανθώδες ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, δραματοποιώντας το γεγονός με αρκετό χιούμορ.

   Καλωσορίζοντας τους φίλους της έβδομης τέχνης, η γενική γραμματέας του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Μαρίκα Φωτοπούλου, αναφέρθηκε στη συνεργασία του φεστιβάλ και της λέσχης και αφού τους ευχαρίστησε προσκάλεσε για χαιρετισμό τους προέδρους του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρη Παπαχρήστο και της κινηματογραφικής λέσχης Σωτηρία Πουζουκλίδου.

   Και οι δύο εκπρόσωποι των αξιόλογων πολιτιστικών φορέων της Πιερίας επισήμαναν την πολυετή και εποικοδομητική συνύπαρξη τους, την παρουσία του πολιτισμού ως το αντίδοτο στην κρίση που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία, την από τη νέα χρονιά καθιέρωση της εβδομάδας κινηματογράφου με τη συνεργασία των φορέων που εκφράζουν τον Ελληνικό σινεμά και την ακόμα ουσιαστικότερη συμπόρευση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης.

   Πριν από την προβολή της ταινίας έγινε αναφορά στο θεσμό της τιμώμενης φετινής χώρας του Μαρόκου και παρουσιάσθηκε ολιγόλεπτο ντοκιμαντέρ με αναφορά στην ταυτότητα, τον πολιτισμό και τις ομορφιές της Αφρικανικής χώρας.

   Επόμενη προβολή τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 στις 9:30 μ.μ. πάντα στο ανοικτό θέατρο του πάρκου Κατερίνης, της ταινίας «Μαχίντ» σε σκηνοθεσία του Μαροκινού Νασίμ Αμπάσι.  

   

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version