Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Μυστικά για δροσερή αναπνοή

Δεν υπάρχει τίποτα πιο δυσάρεστο από την κακή αναπνοή. Δείτε με ποιους τρόπους, η αναπνοή σας θα μυρίζει… φρεσκάδα!

Βουρτσίστε  τη γλώσσα

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως η κακοσμία του στόματος προέρχεται μόνο από τα δόντια παραβλέποντας εντελώς την γλώσσα, η οποία έχει την ιδιότητα να «κρύβει» υπολείμματα τροφών στους θύλακές της προκαλώντας κακοσμία. Βουρτσίστε την εντατικά κάθε φορά που βουρτσίζετε και τα δόντια σας και μην παραλείπετε, όπως αναφέρουν οι ειδικοί να βουρτσίζετε και την «μύτη» της γλώσσας που επίσης συγκεντρώνει βακτήρια.

 Καταναλώστε τυρί με μέτρο!

Το τυρί δεν λείπει σχεδόν από κανένα γεύμα ή δείπνο, όμως αρκετά είδη του, όπως το καμαμπέρ, το ροκφόρ ακόμη και η φέτα επιβαρύνουν την αναπνοή. Φροντίστε λοιπόν να τα καταναλώνετε με μέτρο και αμέσως μετά βουρτσίστε τα δόντια σας ή μασήστε λίγο μαϊντανό.

 Μπύρες ναι αλλά μετά μασήστε μπαχαρικά…

Ο καφές, η μπύρα, το κρασί και το ουίσκι, μπορεί να αποτελούν ιδανικά ποτά ή ροφήματα για συγκεκριμένες περιστάσεις, όμως πέρα από εγρήγορση ή ελαφρά μέθη, μας αφήνουν και μια ενοχλητική κακοσμία στο στόμα. Η λύση φυσικά δεν είναι να τα βγάλετε εντελώς από την καθημερινότητά σας αλλά να τα περιορίσετε όσο αυτό είναι δυνατόν. Και φυσικά, μετά την κατανάλωσή τους, να θυμηθείτε να μασήσετε ένα μπαχαρικό, όπως γαρίφαλο ή γλυκάνισο.

 Μέντα ή τσίχλα για δροσερή αναπνοή

Αν έχετε μια σημαντική συνάντηση και δεν είστε απολύτως σίγουροι για την φρεσκάδα της αναπνοής σας, μασήστε μια μέντα ή μια τσίχλα δυόσμου ή μέντας και αμέσως θα διαπιστώσετε θεαματικά αποτελέσματα. Μπορεί η λύση αυτή να μην σας λύνει το πρόβλημα της κακοσμίας, είναι όμως προσωρινή και μπορεί να σας γλιτώσει από δυσάρεστες καταστάσεις.

 Μπαχαρικά: το φυσικό «γιατρικό»

Τα μπαχαρικά και τα βότανα «φρεσκάρουν» την αναπνοή. Χρησιμοποιείστε τα στην κουζίνα σας ή έχετε πάντα μαζί σας ένα μικρό σακουλάκι με λίγα γαρίφαλα, μάραθο ή γλυκάνισο, που μπορείτε να μασήσετε πριν από ένα σημαντικό ραντεβού και να προσθέσετε μονομιάς έναν αέρα δροσιάς στην αναπνοή σας.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version