Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Σκληρή δουλειά χωρίς ιδιοτέλεια ζήτησε ο Τσίπρας στο πρώτο Υπουργικό

Για περίπου μισή ώρα ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του, κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, 

έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές πάνω στις οποίες θα κινηθεί η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. 


Ο πρωθυπουργός έκανε πολλές φορές λόγο για σκληρή δουλειά, περιέγραψε τον τρόπο σύμφωνα με το οποίο θα συντονίζεται το κυβερνητικό έργο ενώ έστειλε και σαφή μηνύματα σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «κανείς δεν είναι μόνιμος. Τα υπουργεία ανήκουν στον λαό».

Τσίπρας: Σκληρή δουλειά χωρίς ιδιοτέλεια

«Θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχηθώ καλή δύναμη», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός ανοίγοντας την πρώτη, πανηγυρική, συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου. 

«Οφείλουμε να τιμήσουμε τη στήριξη και εμπιστοσύνη που μας έδωσε ο λαός μέσα σε επτά μήνες, πράγμα που μας γεμίζει με ευθύνες να ανταποκριθούμε και να φανούμε άξιοι της επιλογής να κυβερνήσουμε, να φέρουμε τις αναγκαίες τις αλλαγές, τομές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να ανασάνει» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε σκληρή δουλειά από όλους, με συλλογικότητα χωρίς ιδιοτέλεια.

«Ευθύνη μας είναι να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ώστε σε 4 χρόνια να έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα που θα έχει φύγει από την επιτροπεία των δανειστών με πρόσημο προστασίας των πιο αδύναμων» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 

Περιγράφοντας το οικονομικό παραγωγικό μοντέλο που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτό θα στηρίζεται στον σεβασμό, στην προστασία της εργασίας και στην αναδιανομή των βαρών. Είπε επίσης ότι θα δοθεί έμφαση στην καινοτομία και στην αξιοποίηση των υψηλών προσόντων των Ελλήνων. 

«Για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτόν τον μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό» είπε ο πρωθυπουργός απαιτείται, αποκατάσταση ομαλότητας ομαλοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Τόνισε δε ότι υπάρχει η υποχρέωση της γρήγορης υλοποίησης των συμφωνηθέντων χωρίς χρονοτριβή. Στο πλαίσιο αυτό άμεση προτεραιότητα είναι η ταχύτατη ολοκλήρωση της αξιολόγησης ώστε να ξεκινήσει η κρίσιμη συζήτηση για την απομείωση του δημόσιου χρέους και για να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Να μην χάσουμε ούτε σπιθαμή από το κερδισμένο έδαφος της διαπραγμάτευσης»

Ο κ. Τσίπρας κατέστησε σαφές ότι είναι σημαντικό να μη χάσουμε ούτε σπιθαμή από το κερδισμένο έδαφος της διαπραγμάτευσης και να μην επιτρέψουμε αδιέξοδες πολιτικές ακραίου νεοφιλελευθερισμού,  αναφερόμενος στα εργασιακά, όπου κύριος στόχος είναι το συντομότερο η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η ρύθμιση των κόκκινων δανείων, η λειτουργία του νέου Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας που πρέπει να διασφαλίζει την αξιοποίηση όχι την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων, η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και των Δικτύων όπου πρέπει άμεσα να παρουσιάσουμε άμεσα εναλλακτικό σχέδιο στους δανειστές. 

Επίσης ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενεργοποίησης ισοδύναμων μέτρων για την αποτροπή της εφαρμογής ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις. 

Παράλληλα ο επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης επεσήμανε ότι άμεσα θα προωθηθούν για ψήφιση νομοσχέδια που άφησε ώριμα η κυβέρνηση πριν από τις εκλογές.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι μετά το άνοιγμα της Βουλής άμεσα θα ψηφιστούν το νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, τη λαθρεμπορία των καπνικών, το νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα παιδείας, το νομοσχέδιο για τη συνεταιριστική οργάνωση των αγροτών και το νομοσχέδιο για την έρευνα και την καινοτομία.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version