Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Αγάπησε το σώμα σου!

Ξεκίνησε να σε λούζει κρύος ιδρώτας στην ιδέα ότι έχουμε μπει πια επίσημα στο καλοκαίρι και το σώμα σου δεν καλύπτεται πια από τόσα ρούχα;

 Ή μήπως ήθελες να κρυφτείς στο καβούκι σου αφού διάβασες το αφιέρωμα μας στα ωραία γυναικεία σώματα, γιατί επιβεβαίωσες (ξανά) ότι δεν γυμνάζεσαι αρκετά. Μην ανησυχείς, δεν είσαι η μόνη.

Μαζί με τη διατροφή, τη γυμναστική και τα λογής-λογής λιποδιαλυτικά ματζούνια, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αποδεχτείς το σώμα σου όπως είναι, με τις ατέλειές του. Μετά να το αγαπήσεις. Και μετά να αγαπήσεις εσένα.

Το παράδοξο

Έρευνες δείχνουν ότι κατά μέσο όρο, το 80% των γυναικών δεν είναι ικανοποιημένες από το σώμα τους. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες είναι κάπως μικρότερο και κυμαίνεται στο 65% εκείνων που θεωρούν ότι το σώμα τους έχει αρκετές ατέλειες. Παράλληλα όμως, το 75% των ανδρών προτιμούν γυναίκες με καμπύλες! Και οι περισσότερες γυναίκες ελκύονται από άνδρες που έχουν ενδιαφέρουσες προσωπικότητες! Αυτό δεν είναι λίγο περίεργο;

Οι περισσότεροι από εμάς παραδέχονται εύκολα ότι η εξωτερική μας εμφάνιση επηρεάζει πολύ την αυτοεκτίμησή μας. Ξέρουμε ότι αισθανόμαστε καλά όταν είμαστε στα αδύνατά μας ή όταν είμαστε γυμνασμένοι, και αντίστοιχα πέφτουμε όταν δεν αισθανόμαστε καλά με το σώμα μας. Όμως εκτός από το τι βλέπουμε, υπάρχουν και πολλές καθημερινές σκέψεις που συνδέονται άμεσα με το σώμα μας (‘τι θα φορέσω’,  ‘τι θα φάω όταν βγω’, ‘τι σκέφτονται οι άλλοι όταν με βλέπουν’ κλπ). Η αλήθεια είναι οι σκέψεις αυτές είναι ίσως πιο σημαντικές από την εικόνα του καθρέφτη, διότι η αίσθηση που έχουμε για το σώμα μας έρχεται ως ασυνείδητο αποτέλεσμα κάποιας σκέψης ή κάποιου απωθημένου βιώματος. Έτσι πρέπει πρώτα να αλλάξουμε τη σχέση μας με το σώμα μας και μετά να αλλάξουμε την εικόνα μας. 

5 Εύκολοι τρόποι για να αγαπήσεις εσένα

1.  Βελτίωσε την αυτοεκτίμηση σου!

Ίσως είναι προφανές, αλλά η ταυτότητά σου και η αυτοεκτίμησή σου είναι ανεξάρτητη από το πώς δείχνει το σώμα σου. Η προσωπικότητά σου, οι αξίες σου, η αίσθηση του χιούμορ σου και η δημιουργικότητα σου είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που ορίζουν το ποια είσαι. Έτσι, αν κάποιος σου πει ‘Θα αισθανόσουν τόσο καλύτερα αν έχανες 4 κιλάκια’, τότε μπορείς να απαντήσεις απλά και με χαμόγελο ‘Το ξέρω! Πού να δεις αν έχανα 6!’.

2. Κοίταξε προσεκτικά τον εαυτό σου στο καθρέφτη

Όπως δεν υπάρχει γυναίκα που να μην την ενοχλεί κάποιο σημείο του σώματός της, έτσι δεν υπάρχει κάποιο σημείο στο σώμα κάθε γυναίκας που να μην είναι όμορφο και ελκυστικό. Βρες το δικό σου σημείο και τόνισε το, με το δικό σου τρόπο. Με άλλα λόγια, αντί να βλέπεις τις ρυτιδούλες σου μήπως πρέπει να δεις το βλέμμα σου;

3. Σταμάτησε τη σύγκριση

Αυτός είναι ένας χρυσός κανόνας που οφείλεις στον εαυτό σου να αρχίσεις να τηρείς από αυτή τη στιγμή. Χρησιμοποιούσες τη σύγκριση στην εφηβεία για να βρεις τον εαυτό σου. Στην ενήλικη ζωή όμως, γνωρίζεις ποια είσαι, τι θέλεις από τον εαυτό σου και τι δεν θες. Αλλά ακόμα και αν δεν γνωρίζεις, προσπάθησε να σε μάθεις μέσα από τις δικές σου εμπειρίες και όχι μέσα από τους άλλους. Η κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και έχει τις δικές της χάρες. Εξάλλου, θα συνέκρινες ένα δέντρο με ένα λουλούδι, μόνο και μόνο επειδή είναι και τα δυο φυτά;

4. Κάνε κάποιου είδους άσκηση

  Έχεις ακούσει πολλές φορές ότι με σωματική άσκηση απελευθερώνονται ορμόνες, όπως η ντοπαμίνη και οι ενδορφίνες, οι οποίες σε κάνουν να νοιώθεις ευεξία. Είναι οι ίδιες ορμόνες που ευθύνονται για το χαμόγελο που σκάει στα χείλη μας μετά την ερωτική επαφή ή τη κατανάλωση σοκολάτας. Οπότε ανακάλυψε το δικό σου τρόπο που ταιριάζει όχι μόνο στο σώμα σου, αλλά και στη ψυχή σου και έτσι θα συνεχίσεις να γυμνάζεσαι για καιρό.

5. Μικρά tips που κάνουν θαύματα

Το ήξερες ότι αν ανεβαίνεις με τις σκάλες αντί για το ασανσέρ και διατηρώντας την ίδια διατροφή μπορείς να χάσεις έως και 5 κιλά το χρόνο; Αντίστοιχα, αν αντί για αναψυκτικά πίνεις νερό, θα χάσεις 6 κιλά μέσα σε ένα χρόνο! Με μικρές θυσίες μπορείς να έχεις πολύ μεγαλύτερα οφέλη.

Να θυμάσαι ότι το σώμα σου είναι ο ναός της ψυχής σου. Οπότε όταν αγαπήσεις τον εαυτό σου και τη ψυχή σου, αυτό θα φανεί και στο σώμα σου.

Μυρτώ Μπεχράκη, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Ladylike.gr

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version