Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγχαρητήρια Τσίπρα στον Σκουρλέτη

 

Το θέμα της παύσης των εργασιών στις Σκουριές κυριάρχησε στη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνο Σκουρλέτη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το μπλόκο των εργασιών "και την αταλάντευτη προσήλωση της κυβέρνησης στην τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και τη προστασία του δημόσιου συμφέροντος”, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για την προσπάθειά του, δηλώνοντας ότι "όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει και ο τρόπος”.

Οι κύριοι Τσίπρας και Σκουρλέτης συζήτησαν για τις εξελίξεις σχετικά με τον ρωσικό αγωγό και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Δευτέρα, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος οι περαιτέρω πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

"Η απόφαση του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για διακοπή των εργασιών στις Σκουριές, ύστερα από ανάκληση των σχετικών τεχνικών μελετών, δικαιώνει τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στο οικονομικό, οικολογικό και κοινωνικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή. Στον αντίποδα αυτής της καταστροφικής επένδυσης, θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής ανασυγκρότησης της περιοχής, που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των εξορύξεων και ιδιαίτερα των αποκαταστάσεων, και θα σέβεται τις κοινωνικές ανάγκες, την προστασία του περιβάλλοντος και τις τοπικές παραγωγικές δραστηριότητες”, ανέφερε, σε σχόλιό του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις ακόμα και μέσα στις επόμενες ώρες. Κληθείς να σχολιάσει εάν τα σενάρια περί ψήφου εμπιστοσύνης, εκλογών και θερινών τμημάτων βρίσκονται ανοιχτά στο τραπέζι, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε: "Κάποια από αυτά είναι και σενάρια, θα έλεγα, φαντασίας. Ακούγονται πολλά, υπάρχουν πολλές σκέψεις. Νομίζω ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα ξέρουμε όλοι περισσότερα. Αλλά δεν είμαι εγώ αρμόδιος να σας πω”. Σε σχόλιο δημοσιογράφου, ότι το Μαξίμου έχει μιλήσει για την επόμενη εβδομάδα, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, ανέφερε: "Μπορεί και εικοσιτετράωρα”.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved