Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιπροσωπεία της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Μεσογείου

Ολοκληρώθηκαν  οι εργασίες της 10ης Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (PAM), στην οποία μετέχουν τα κοινοβούλια 25 χωρών της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. 

Οι εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης διεξήχθησαν στα Τίρανα της Αλβανίας, στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2016, με τη συμμετοχή της ελληνικής αντιπροσωπείας, η οποία αποτελείται από τους βουλευτές κ. Ελένη Αυλωνίτου (ΣΥΡΙΖΑ) ως επικεφαλής, κ. Αντώνη Μπαλωμενάκη (ΣΥΡΙΖΑ) και κ. Κατερίνα Παπακώστα (Ν.Δ.).

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η μετανάστευση και οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου, ο διαπολιτισμικός διάλογος, καθώς επίσης οικονομικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνέλευσης, η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο, καθώς και με εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τη σύνοδο παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός, στον οποίο -μετά από πρόταση της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Η Συνέλευση απένειμε  τιμητικό βραβείο, για την προσφορά των κατοίκων του νησιού στα θύματα της προσφυγικής κρίσης.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved