Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΕΑ ΕΦΕΣΟ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΥ- ΚΥΡΙΑΚΗ 24 -1-2016

Ομιλία με θέμα «ΑΛΚΟΟΛ-ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ, χρήση και κατάχρηση» θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 24 Ιανουαρίου 2016, στις 11πμ  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Εφέσου, από τον λογοτέχνη, εκπαιδευτικό του Δημόσιου ΙΕΚ Κατερίνης του Υπουργείου Υγείας,  Θεοχάρη Μπικηρόπουλο, δημότη «Δίου-Ολύμπου».

Σύμφωνα  με την εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας,  ο αλκοολισμός  θα είναι το τρίτο κατά σειρά πρόβλημα σε παγκόσμια κλίμακα μετά τις καρδιοπάθειες και τον καρκίνο. Το αλκοόλ ακολουθεί «ιστορικά» μια παράλληλη πορεία με τον άνθρωπο, μέσα στο πέρασμα των αιώνων με τις πολιτισμικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, φτάνοντας στο σήμερα, τις τάσεις και τις συνήθειες της σύγχρονης εποχής. Η συνεχόμενη αυξητική πορεία του δείκτη κατανάλωσης αλκοόλ, επιβεβαιώνει ότι αυτή η «παράλληλη» πορεία θα συνεχισθεί.

Η ομιλία που γίνεται με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του 10ου βιβλίου του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου «Αλκοοόλ –Αλκοολισμός, χρήσης και κατάχρηση»,( εκδόσεις  ΟΣΤΡΙΑ ) θα εστιάσει  στην παρουσίαση του φαινομένου του αλκοολισμού σε όλες του τις διαστάσεις, ξεκινώντας με την  ιστορική αναδρομή, τις φάσεις του, τις μορφές, τις επιπτώσεις και τα προβλήματα που προκαλεί στην υγεία του ανθρώπου, τις κοινωνικές επιπτώσεις, τον ρατσισμό, τις νέες μορφές κατάχρησης και  την «κουλτούρα» των νέων απέναντι στο αλκοόλ.  

Σημαντικές  θα είναι επίσης  οι αναφορές  σε έρευνες για τις θετικές επιδράσεις του αλκοόλ από τη «λελογισμένη χρήση» , στο φαινόμενο του αλκοολισμού στα χρόνια της οικονομικής κρίσης,  τη σχέση ανεργίας -αλκοόλ, όπως επίσης και στις  πρόσφατες ανακοινώσεις και τα μέτρα σχετικά με το αλκοόλ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας  και της Ε.Ε.

Η εκδήλωση γίνεται με πρωτοβουλία του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Νέας Εφέσου κ. Χαράλαμπου Κουτσιμάνη, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου –Ολύμπου και την υποστήριξη της  «Ένωσης  Συγγραφέων Πιερίας».

Την επιμέλεια και το συντονισμό της ημερίδας  έχει αναλάβει η γνωστή συγγραφέας  κ. Γεωργία Κακαλοπούλου.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved