Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοίγει η αυλαία των «Γιορτών Ολύμπου» από τις 11/7/2016 έως και 23/7/2016

Οι φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του καταξιωμένου θεσμού «Γιορτές Ολύμπου» συνδιοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Όμιλο Λιτοχώρου και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου και τελούν υπό την αιγίδα του δήμου Δίου-Ολύμπου. Αρχίζουν τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 και ολοκληρώνονται το Σάββατο 23 Ιουλίου 2016.

Μέσα σε μια περίοδο δύο εβδομάδων πολιτιστικής δημιουργίας οι Πιεριείς και όλοι οι επισκέπτες της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πολύμορφες πολιτιστικές δράσεις και ξεχωριστές δημιουργίες τέχνης και πολιτισμού.

Συμμετέχουν χορευτικά και χορωδίες από όλη την Ελλάδα ενώ πραγματοποιούνται συναυλίες γνωστών τρα­γουδιστών, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις και προβολές κινηματογράφου.

Με αφορμή τη φετινή διοργάνωση η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηρισιτκά: «οι Γιορτές Ολύμπου 2016 αποτελούνται από πολλές θεματικές ενότητες όπως μουσική, θέατρο, χορό, εικαστικές τέχνες, κινηματογράφος, παράδοση, κ.ά. Στόχος μας σε συνεργασία πάντα με τον Πολιτιστικό Όμιλο Λιτοχώρου και το δήμο Δίου-Ολύμπου είναι να καθιερώσουμε τις Γιορτές Ολύμπου ως μία γιορτή του Πολιτισμού, καθιστώντας την πόλη του Λιτοχώρου και την ευρύτερη περιοχή πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες που αγαπούν τη μουσική, το θέατρο, τις τέχνες και παρακολουθούν πιστά τις καλές παραστάσεις. Είμαι βέβαιη ότι οι φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις θα κλέψουν τις εντυπώσεις και θα ικανοποιήσουν όλους τους θεατές».

 

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου κα Γραμματή Βουλγαροπούλου τόνισε: «Τιμώντας την Παράδοση, την Ιστορία και τη διαχρονικότητα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς  o Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνδιοργανώνουν τις προγραμματισμένες καλοκαιρινές Γιορτές Ολύμπου 2016. Παραδοσιακοί χοροί, τραγούδια, εικαστικά, συναυλίες, δρώμενα, κινηματογράφος θα ξετυλιχτούν όλα μαζί στις εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν από τις 11/7/2016 έως και 23/7/2016, και θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες τοποθεσίες της πόλης του Λιτοχώρου».

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved