Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 45ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ «Από τα Καρπάθια στον Όλυμπο…»

Περίλαμπρο, φιλόδοξο και πολυποίκιλο, ικανοποιώντας την  κάθε πολιτιστική ανησυχία και απαίτηση, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2016.

  Παρουσιάσθηκε επίσημα από τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας και των μέσων ενημέρωσης, φορέων, χορηγών και πολιτών.

  Με επίγραμμα «Από τα Καρπάθια στον Όλυμπο…» που αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας με την φετινή τιμώμενη χώρα, τη Ρουμανία, ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. και οι συνδιοργανωτές του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου, Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και Δήμος Δίου καθώς και η διπλωματική αποστολή της Ρουμανίας, σκιαγράφησαν το περίγραμμα και τη φιλοσοφία των εκδηλώσεων που κινούνται με αναφορά το θέατρο, τη μουσική, τα εικαστικά, το χορό, τον αρχαιολογικό πλούτο της Πιερίας, τα εκφραστικά αναλόγια, τους φιλολογικούς περιπάτους, τον κινηματογράφο.

  Προλογίζοντας και παρουσιάζοντας τη γνωστοποίηση του προγράμματος του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου, με πρεμιέρα το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016, ο γενικός γραμματέας και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Νικόλαος Πασχαλούδης, επισήμανε: «Σήμερα παρουσιάζουμε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 45ου  Φεστιβάλ Ολύμπου , που έχει τιμώμενη χώρα την Ρουμανία , μια χώρα με λαμπρό πολιτισμό και ισχυρούς δεσμούς φιλίας με την Ελλάδα. Η επιλογή της Ρουμανίας έγινε ύστερα από πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας για να τιμηθεί μια χώρα που ενισχύει για πολλά χρόνια , τον τουρισμό της Πιερίας.

  Πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός αποτελεί ένα ισχυρό υπόβαθρο για την προώθηση των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, για την συνολική ανάπτυξη της Πιερίας τόσο στον πνευματικό όσο και στον οικονομικό τομέα. Μόνο που αυτό το πλεονέκτημα δεν μας το χάρισε η φύση και ο αρχαίος πολιτισμός , αλλά  είναι δημιούργημα των ανθρώπων της Πιερίας που 45 χρόνια τώρα , με οραματική αντίληψη για τον πολιτισμό, με καλλιτεχνική ευαισθησία , με οργανωτική αξιοσύνη ,με  ακατάβλητο πείσμα και την στήριξη της τοπικής κοινωνία κατάφεραν να στήσουν το Φεστιβάλ Ολύμπου με την λαμπερή του διαδρομή.

  Ολοκληρώνοντας ο κ. Πασχαλούδης, είπε: «Ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την   συνολική ανάπτυξη της Πιερίας , μπορεί να αποτελέσει τράπεζα συνεργασίας , μια συνεταιριστική τράπεζα που θα μετέχουν όλοι όσων νοιάζονται πραγματικά για την ανάπτυξη της Πιερίας. Θα μου επιτρέψετε να διαβάσω μερικές σειρές από την επιστολή που μας έστειλε μια επιχείρηση υψηλής τεχνολογίας με έδρα την Πιερία και που τα προϊόντα της εξάγονται σε πολλές χώρες σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Γράφει λοιπόν.

 Η olympia electronics α.ε. έχοντας εμπνευστεί το όνομά της από τον Όλυμπο έχει στα σχέδια της να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τον θεσμό του Φεστιβάλ Ολύμπου για τα επόμενα χρόνια .Για αυτό τον λόγο προτείνουμε αφού ολοκληρωθεί το φετινό Φεστιβάλ Ολύμπου και ο 1ος Φιλοσοφικός Περίπατος με επιτυχία , να κανονίσουμε μία εκ νέου συνάντηση όπου θα εξετάσουμε την συνεργασία μας με χρονικό ορίζοντα το 2017-2020. Σας συγχαίρουμε θερμά για το πολιτιστικό σας έργο και παραμένουμε πάντοτε στην διάθεσή σας.

  Δημήτρης Λακασάς-Νίκος Αρβανιτίδης  Γενική Δ/νση . Ουδέν  σχόλιο ,το κείμενο τα λέει όλα . Σας ευχαριστώ.»

ΟΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

  « Ο πολιτισμός ενώνει, ανακουφίζει και ανατάσσει το πνεύμα. Συνδιοργανώνουμε και φέτος ένα αξιόλογο θεσμό με διεθνείς διαστάσεις. Συνταξιδιώτες στα πολιτιστικά μονοπάτια, παρέα με τη χώρα της Ρουμανίας που μας ενώνουν πολλά. Σας γνωρίζω ακόμα ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στα πλαίσια του έτους Ελληνορωσικής φιλίας στηρίζει ενεργά την έκθεση ψηφιδωτών κλασσικού και Χριστιανικού περιεχομένου.», τόνισε στο χαιρετισμό της η οικοδέσποινα της εκδήλωσης και συνδιοργανώτρια του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

  Ο πρόξενος της Ρουμανίας Δρ. Μάρτιν Λαντισλάου Σάλαμον συνοδευμένος από τη γραμματέα του προξενείου Αντριάνα Γκρόσου, αφού ευχαρίστησε τον ΟΡ.ΦΕ.Ο. για την τιμητική συμπλεύση, αναφέρθηκε στην πολύμηνη συνεργασία των δύο πλευρών, λέγοντας: « Όλοι μας εργαστήκαμε με πολύ κατάθεση ψυχής, αλλά και με χαρά και τιμή. Θεωρώ το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ πλούσιο και αξιόλογο από κάθε πλευρά. Τα Καρπάθια φέτος συναντούν τον Όλυμπο.»

  Από την πλευρά του επίσης συνδιοργανωτή Δήμου Δίου-Ολύμπου, ο Αντιδήμαρχος Αθανάσιος Καλαϊτζή στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να υποστηρίξουμε ότι πιο δυναμικό εκφράζει σήμερα την Πιερία. Ως Δήμος Δίου-Ολύμπου το πράττουμε. Βρισκόμαστε στο πλευρό σας.»

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ-ΦΟΡΕΩΝ

  Στην τοποθέτησή του ο Βουλευτής Πιερίας Χαρίλαος Τζαμακλής, τόνισε: «Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να στηρίξουμε το Φεστιβάλ Ολύμπου. Είναι ζήτημα που αφορά όλους μας. Σε πρόσφατη συνάντησή μου με τον πρέσβη της Τσεχίας, δέχθηκα την πρόταση και επιθυμία του, το έτος 2018 να είναι τιμώμενη χώρα η Τσεχία με αφορμή τα εκατό χρόνια της Τσεχικής ανεξαρτησίας. Η πρόταση αποτελεί δείγμα της αναγνώρισης των Τσέχων στο έργο  του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Ακόμα ενδιαφέρον εξέφρασε και ο πρέσβης της Ισπανίας. Αναμένω και την απάντηση της προεδρίας της Δημοκρατίας για την παρουσία του προέδρου του κ. Παυλόπουλου στην τελετή των εγκαινίων. Συγχαρητήρια στη διοίκηση του Οργανισμού και τους συνεργάτες.»

  Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας και η δημοτική σύμβουλος Κατερίνης Πιπίτσα Μακρίδου-Παρτσαλίδου. Με εμπεριστατωμένο λόγο τοποθετήθηκαν ο πρώην πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης Γεώργιος Τάκας και ο Χαράλαμπος Ζαπουνίδης με την τεράστια προσφορά στη διαδρομή του Φεστιβάλ.

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ-ΚΡΙΚΕΛΗ-ΧΑΝΔΟΛΙΑΣ

 Πριν την παρουσίαση του αναλυτικού προγράμματος από τον ηθοποιό, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό σύμβουλο του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου Γεωργίου Χανδόλια, ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος στην αποφώνηση της εκδήλωσης, είπε: «Το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι ένα γεγονός που συγκινεί και πέρα των ορίων της Πιερίας. Και φέτος κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες δίνουμε σκληρό αγώνα για να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Δίνοντας αγώνες, έτσι και μόνο γράφεται η ιστορία. Όλοι στον ΟΡ.ΦΕ.Ο. προσπαθούμε με πολύ κόπο για να φθάσουμε στο σήμερα. Η επιλογή της Ρουμανίας έγινε γιατί μας διέπουν κοινά στοιχεία ιστορίας και πολιτισμού. Σας ευχαριστώ όλους που μας τιμήσατε και λαμπρύνατε τούτη τη μέρα. Καλώ τη σκηνοθέτιδα και δημοσιογράφο Αθηνά Κρικέλη που επιμελήθηκε το ντοκιμαντέρ για τον Όλυμπο που θα παρουσιασθεί μία εβδομάδα πριν την έναρξη του Φεστιβάλ Ολύμπου, για μια σύντομη αναφορά στο γεγονός.»

  Η κ. Κρικέλη γνωστοποίησε ότι εδώ και είκοσι χρόνια η κινηματογραφική εταιρεία  ellopia films υλοποιεί σειρά ντοκιμαντέρ σε όλο τον κόσμο με κοινό παρονομαστή την Ελλάδα, λέγοντας: «Με παρέμβαση του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Κωνσταντίνου Δημόπουλου επιλέξαμε για την προβολή το Δίον, μεταξύ πολλών άλλων περιοχών. Το ντοκομαντέρ που θα παρουσιασθεί στις 24 Ιουνίου 2016, σε παγκόσμια πρώτη, βασίζεται σε έρευνα γεωλογική όπως τη δημιούργησε η φύση  πριν διακόσια πενήντα εκατομμύρια χρόνια. Επίσης βασισθήκαμε στις αναφορές των Ησίοδου και Ομήρου. Την σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Κατερινιώτης σκηνοθέτης Δημήτριος Ζησόπουλος.»

  Ο κ. Χανδόλιας ο οποίος με τη συνεργασία της καλλιτεχνικής επιτροπής συνδιαμόρφωσε το πρόγραμμα, παρουσίασε τις εκδηλώσεις του φετινού 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου, διανθίζοντας τες με φιλολογικά κείμενα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 45ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Τιμώμενη χώρα ΡΟΥΜΑΝΙΑ

                                                  ΙΟΥΛΙΟΣ  ώρα 21:30

Σάββατο 02 Ιουλίου   Έναρξη                                       

  19:30  Εγκαίνια εικαστικών εκθέσεων Ρουμάνων καλλιτεχνών Διάρκεια  2/7 -5/8 Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου                                                                                                                                              

 21:30 Συναυλία  ρουμανικής και ελληνικής μουσικής  με σολίστ :  Σόνια Θεοδωρίδου Μαέστροι: Θεόδωρος Ορφανίδης , Voicu Enachescu , Παναγιώτης Λυμπανοβνός  Αρχαίο θέατρο Δίου

 

Κυριακή 3 Ιουλίου  Αναλόγιο – Οι  Έλληνες συγγραφείς στη Ρουμανία-  «Το τέλος της μικρής μας πόλης» εισηγήτρια : Λένα Παταρίδου  Μουσική επιμέλεια :  Έφη Δήμου  Υποστήριξη  εκδόσεις Μάτι  Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου

 Κυριακή 3, Δευτέρα 4 & Σάββατο 9 Ιουλίου  Θεατρική παράσταση «Μίστερο Μπούφο» του Ντάριο Φο  Σκηνοθεσία: Χάρης Αμανατίδης  Πρωταγωνιστούν: Κώστας Παπουτσίδης , Χριστίνα Μπομπόλη , Θωμαή Σιούμη κ.α. Θέατρο Πήγασος  Αρχαία Λείβηθρα

Tετάρτη 6   &  Πέμπτη 7 Ιουλίου  Ρουμανική θεατρική παράσταση. Αρκούδα Το όμορφο ταξίδι των αρκούδων «Πάντα»,  όπως το διηγείται ένας σαξοφωνίστας που έχει μια ερωμένη στη  Φρανκφούρτη  Σκηνοθεσία:  Μονίκα Σαβουλέσκου–Βουδούρη  Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Δουκουτσέλης , Χριστίνα Κρέτσου , Μιχαί Ασταμόν, Εβελίνα Χαπεντσιούκ, Βαλερίκα Μίτου  Λεπτοκαρυά & Μακρύγιαλος

Σάββατο 09  Ιουλίου Θεατρική Παράσταση «Αντιγόνη » του Σοφοκλή  Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης  Πρωταγωνιστούν: Νικήτας Τσακίρογλου , Ιωάννα Παππά , Σταύρος Ζαλμάς  κ.α. Εκδήλωση  αφιερωμένη στη μνήμη του Κλέαρχου Γώττα   Αρχαίο θέατρο Δίου

Κυριακή 10  Ιουλίου Moscow Classical Ballet - Russian Ballet Theater «Λίμνη των Κύκνων» του Πιοτρ  Ίλιτς Τσαϊκόφσκι  Μπαλέτο με 26 κλασικούς  χορευτές  Αρχαίο θέατρο Δίου

Δευτέρα 11, Τρίτη 12 Ιουλίου  Ρουμανικός Κινηματογράφος  « Το εμπόρευμα και τα λεφτά»  του Κρίστι Πουϊου   2.« Κι όλα τ’άλλα είναι σιωπή» του Νάε Καρανφήλ  Δημοτικό θέατρο πάρκου Λιτοχώρου

Τετάρτη 13 Ιουλίου Συναυλία Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης  «εν-τέχνως…»,  σταχυολογήματα μιας μουσικής διαδρομής. Διευθύνει ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης Αρχαίο θέατρο Δίου

Κυριακή 17 Ιουλίου  Θεατρική παράσταση «Η Φαλακρή τραγουδίστρια»  του Ευγένιου Ιονέσκο  Σκηνοθεσία:  Βασίλης Βασιλάκης   Ανοιχτό θέατρο Πάρκου Κατερίνης

 

Τρίτη 19 Ιουλίου  Συναυλία «Αφιέρωμα στο Νέο Κύμα  και στο Νότη Μαυρουδή» Λευτέρης Κηπόπουλος ,  Έφη Δήμου. Το Φεστιβάλ Ολύμπου τιμά το Νότη Μαυρουδή για τα  50 χρόνια.  Ανοιχτό θέατρο Πάρκου Λιτοχώρου

 

Παρασκευή 22 Ιουλίου Συναυλία «Θάνος Μικρούτσικος – Μίλτος Πασχαλίδης»  Αρχαίο θέατρο Δίου  

Σάββατο 23 Ιουλίου  Θεατρική παράσταση  «Ορέστεια»  του Αισχύλου Σκηνοθεσία:  Γιάννης Χουβαρδάς Πρωταγωνιστούν: Καριοφυλλιά  Καραμπέτη , Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης , Νίκος Κουρής , Στεφανία Γουλιώτη,  Νίκος Ψαρράς κ.α. Αρχαίο θέατρο Δίου (21:15)

Κυριακή 24 Ιουλίου Φιλοσοφικοί  περίπατοι « 2016 Έτος Αριστοτέλη»  Dr. Νίκος Λυγερός  Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου

Πέμπτη 28 Ιουλίου «Τι είναι αυτό που το λέμε αγάπη» θεατρική σύνθεση  Σκηνοθεσία:  Αναστασία Γκολέμα Πρωταγωνιστούν: Αναστασία Γκολέμα , Δήμητρα Σκέμπη, Μέμος Κοέν , Νίκος Πιζάνης , Ειρήνη Ντουλάκη   Ανοιχτό θέατρο Πάρκου Κατερίνης

Παρασκευή 29  Ιουλίου Θεατρική παράσταση  « Συρανό ντε Μπερζεράκ»  του Εντμόν Ροστά Σκηνοθεσία:  Γιάννης Κακλέας  Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος , Δήμητρα Ματσούκα, Γιώργος Παπαγεωργίου κ.α. Βιολί  παίζει η Βασιλική Μαζαράκη Αρχαίο θέατρο Δίου

Σάββατο 30 Ιουλίου Συναυλία «ΟΛΟΙ ΕΝΑ» Φίλα με… Σταμάτης Κραουνάκης Αρχαίο θέατρο Δίου  

                                                   ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ώρα 21:00

Τετάρτη 3 Αυγούστου  Θεατρική παράσταση Εθνικό Θέατρο «Αντιγόνη » του Σοφοκλή (η πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού με το K.Θ.Β.Ε.& τον Θ.Ο.Κ.) Σκηνοθεσία: Στάθη Λιβαθινού  Πρωταγωνιστούν: Μπέτυ Αρβανίτη , Δημήτρης Λιγνάδης, Αναστασία –Ραφαέλα Κονίδη κ.α  Αρχαίο θέατρο Δίου

Παρασκευή 5 Αυγούστου  Αρχαιολογικές Ομιλίες  1.Δημήτρης Παντερμαλής «Το Δίον στη Νέα Υόρκη» 2. Emilian  Alexandrescu  « Η παλαιολιθική εποχή στη Ρουμανία »  και μουσικό σύνολο DIACHRONIKO.  Αγιονέρι Δίου

Σάββατο 6 Αυγούστου Θεατρική παράσταση  «Πλούτος » του Αριστοφάνη Σκηνοθεσία:  Γιώργος Κιμούλης  Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης ,Γιάννης Μπέζος , Πέτρος Φιλιππίδης κ.α  Αρχαίο θέατρο Δίου

Κυριακή 7 Αυγούστου  Συναυλία της Ορχήστρας Νέων Δίου, αφιέρωμα « Η ποίηση στο ελληνικό τραγούδι» Σολίστ: Βασίλης Λέκκας , Alexandra Gravas  Διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Πατρής. Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου. Αρχαίο θέατρο Δίου

Δευτέρα 8 Αυγούστου Συναυλία Νατάσας Μποφίλιου  Αρχαίο θέατρο Δίου

Τετάρτη 10 Αυγούστου   Εγκαίνια έκθεσης εικαστικών Βόρειας Ελλάδας  Διάρκεια 10/8-10/9     Υπεύθυνος Ντίνος Παλιάν  Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου                                                                                                                                               

Σάββατο 13 Αυγούστου  Συναυλία του  Γιώργου Νταλάρα «Άσε με Πάλι να σου Πω»  με το Ζαχαρία Καρούνη   Αρχαίο θέατρο Δίου

Κυριακή 14 Αυγούστου  Παιδικό θέατρο « Ο κουρέας της Σεβίλλης»  του Πιέρ-Ωγκυστέν Καρόν Ντε Μπωμαρσαί  Κείμενα-σκηνοθεσία  Κάρμεν Ρουγγέρη  Αρχαίο θέατρο Δίου

Τρίτη 16 Αυγούστου  Θεατρική παράσταση ατόμων με αναπηρία « Πέρσες » του Αισχύλου  Σκηνοθεσία:  Βασίλης Οικονόμου  Πρωταγωνιστούν: Χριστίνα Τούμπα, Χριστίνα Τσαβλή,  Πάνος Ζουρνατζίδης , Μιχάλης Ταμπούκας  κ.α.  Ανοιχτό θέατρο Πάρκου Κατερίνης

Πέμπτη 18  Αυγούστου  Θεατρική παράσταση  «Το καπλάνι της Βιτρίνας »της  Άλκης  Ζέη Σκηνοθεσία: Ανδρομάχη Χρυσομάλλη Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Καρατζογιάννης , Χριστίνα Θεοδωροπούλου , Δημήτρης Μαύρος, Βίκυ Μαραγκάκη κ.α. Αρχαίο θέατρο Δίου

Παρασκευή 19 Αυγούστου  « Οι αρχαιολόγοι μιλούν για τη Βόρεια Πιερία» Εισηγητές:          1. Κωνσταντίνος Νούλας «Πήλινα ειδώλια από τις ανασκαφές της Πύδνας»  2.Μαρία Παππά «Ο νεολιθικός οικισμός στο ‘’Αγίασμα’’ Μακρυγιάλου» 3.  Στέλλα Δρούγου «Έργα μεταλλοτεχνίας από τα νεκροταφεία της Πύδνας»  και Μουσικό Πρόγραμμα με Μαρίκα Φωτοπούλου  Αρχαία Πύδνα

Σάββατο 20 Αυγούστου  Θεατρική παράσταση Κ.Θ.Β.Ε. «Επτά  επί Θήβας» του Αισχύλου Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις  Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου / Χρίστος Στυλιανού (διπλή διανομή), Νάντια Κοντογεώργη , Αλέξανδρος Τσακίρης , Ιώβη Φραγκάτου κ.α.  Αρχαίο θέατρο Δίου

Κυριακή 21 Αυγούστου  «H παραδοσιακή μουσική   στη σύγχρονη ποίηση»  Δημοτική χορωδία Λιτοχώρου Ιωάννης  Σακελλαρίδης  Συμμετέχει η Ξανθίππη Καραθανάση  Διδασκαλία & Διεύθυνση  Μαρίκα Φωτοπούλου  Βυζαντινός Ναός Παναγίας Κονταριώτισσας

Δευτέρα 22 Αυγούστου Συναυλία της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης  «Αφιέρωμα στο Λαϊκό Συνθέτη Απόστολο Καλδάρα» Διευθύνει ο μαέστρος Παναγιώτης Λυμπανοβνός Ανοιχτό θέατρο πάρκου Κατερίνης

Τρίτη 23 Αυγούστου  Θεατρική παράσταση Εθνικό θέατρο « Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη Σκηνοθεσία:  Μιχαήλ Μαρμαρινός  Πρωταγωνιστούν: Λένα Κιτσοπούλου , Μαρία Σκουλά  Αιμίλιος Χειλάκης , Αθηνά Μαξίμου, Αγλαΐα Παππά  κ.α.   Αρχαίο θέατρο Δίου

 Πέμπτη  25 Αυγούστου  Συναυλία με το Γιάννη Πάριο  Αρχαίο θέατρο Δίου

Σάββατο 27 Αυγούστου «Για έναν ψηλόν ραχίν για έναν αροθυμίαν», Μουσικο θεατρικά δρώμενα, από την  Ένωση Ποντίων Πιερίας  Σκηνοθεσία: Χάρης Αμανατίδης  Πρωταγωνιστούν:  Αλεξανδρίδου  Ζήνα, Πουρσανίδης Δημήτρης, Ευμορφίδου Κυριακή, Τσορμπατζίδης Λάζαρος, Χατζηδημητρίου Σοφία κ.α.  Αρχαίο θέατρο Δίου

Κυριακή 28 Αυγούστου Λήξη του 45ου Φεστιβάλ με μουσικοχορευτικά παραδοσιακά σχήματα από  Ρουμανία και Ελλάδα.  «32  χορευτές  του Λαϊκού Συγκροτήματος   Τα Καρπάθια»  Αρχαίο θέατρο Δίου

 Άλλες εκδηλώσεις: Παρασκευή 24 Ιουνίου  Ντοκιμαντέρ   «Mt OLYMPUS THE CREATION» Σκηνοθεσία: Αθηνά Κρικέλι , Δημήτρης Ζησόπουλος  Αρχαίο θέατρο Δίου

  Το 45ο Φεστιβάλ Ολύμπου υλοποιείται με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.                                                                                                 

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved