Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ - ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ 18 Μαϊου 2016 -Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Ανοίγουν σήμερα από τις 9:30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι και στην Πιερία οι Αρχαιολογικοί χώροι για να υποδεχθούν τους επισκέπτες και να ξεναγηθούν από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων .

Η ξεναγήσεις γίνονται στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας έχει προγραμματίσει σειρά ξεναγήσεων σε αρχαιολογικούς χώρους του νομού μας,  με σκοπό να γνωρίσουν οι πολίτες τον αρχαιολογικό θησαυρό μας, αλλά και να κατανοήσουν το πολυσύνθετο έργο των αρχαιολόγων και όλων εκείνων που καθημερινά εργάζονται για την ανάδειξη των μνημείων και της ιστορίας του τόπου μας.

Οι πολίτες της Πιερίας, έχουν σήμερα την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους από τις 9:30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας, ξεναγήσεις θα γίνονται στον αρχαιολογικό χώρο της Πύδνας, στο Επισκοπικό Συγκρότημα Λουλουδιών,

στους ταφικούς τύμβους Κορινού,

Προϊστορικό Νεκροταφείο Καρυών,

αλλά και στο θεματικό πάρκο Λειβήθρων.

Επίσης, ο Πολιτιστικό Σύλλογος «Λαζαίοι» της Κ. Μηλιάς (στο πλαίσιο και των εκδηλώσεων «Μνήμες Λαζαίων») σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και την Ενορία Αγ. Δημητρίου Κ. Μηλιάς, έχει προγραμματίσει την τέλεση Θείας Λειτουργίας στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική Βροντισμένης (βρίσκεται στο 12 χλμ της Οδού Κατερίνης-Ελασσόνας) χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ξενάγηση στο χώρο της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής από την αρχαιολόγο Ευπραξία Δουλγκέρη.

Η είσοδος σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους σήμερα είναι δωρεάν για όλους.

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved