Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Έδεσσα γιορτάζουν το ΝΕΡΟ - Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Την Παγκόσμια Ημέρα νερού γιορτάζει ο Δήμος Έδεσσας μέσα από τις εκδηλώσεις στα πλαίσια διασυνοριακού προγράμματος με το Δήμο Οχρίδας, το Πανεπιστήμιο Οχρίδας και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Εξάλλου Έδεσσα σημαίνει η πόλη των νερών.

Την Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 6.30μμ θα γίνουν τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης των Ηνωμένων Εθνών για το νερό και ταυτόχρονα θα εκτεθούν οι πρώτες φωτογραφίες όσων έχουν δηλώσει συμμετοχή στο φωτογραφικό διαγωνισμό νερού με τον άνθρωπο.

Παράλληλα ο Δρ Ηλίας Λαζαρίδης θα μιλήσει για την σχέση της Έδεσσας με το νερό με θέμα «Το νερό είναι στοιχείο και στοιχειό» ενώ καταξιωμένοι σεφ θα παρουσιάσουν την βάση της σύγχρονης μοριακής γαστρονομίας που έχει την βάση της στο νερό.

Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα γαστρονομία του νερού και θα γίνει επίδειξη γευσιγνωσίας νερού ενώ στο κλείσιμο της βραδιάς ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου δήμου Έδεσσας θα παρουσιάσει κομμάτια με τσέλο που έχουν σχέση με … το νερό!

Την Τρίτη 22 Μαρτίου που είναι αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη ως Παγκόσμια Ημέρα νερού οργανώνεται ημερίδα στο Παρθεναγωγείο από τις 10πμ. Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι συμμετέχοντες μαζί με τους τυμπανιστές του νερού, την ομάδα Κάρανος θα επισκεφτούν τον μεγάλο Καταρράκτη Κάρανο για τιμήσουν και να τραγουδήσουν το νερό … την ψυχή και το αιώνιο σύμβολο της πόλης. Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved