Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πρωτότυπη και... φλογερή μέθοδος ενός Παλαιστίνιου κουρέα

 

Έναν… φλογερό τρόπο σκέφτηκε ο Παλαιστίνιος κουρέας Ραμαντάν Αντβάν, για να κόβει τα μαλλιά των πελατών του – αρκεί φυσικά αυτοί να είναι αρκετά γενναίοι. 

Στο μικρό μαγαζάκι του στη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ο Αντβάν χρησιμοποιεί προσεκτικά ένα φλογοβόλο. Η δημιουργική ιδέα του γεννήθηκε από τις συχνές διακοπές ρεύματος στη Γάζα που τον εμπόδιζαν να χρησιμοποιεί πιστολάκι. 

Μετά το κούρεμα και το χτένισμα, ο κουρέας απλώνει μία «ειδική», όπως την αποκαλεί ο ίδιος, λοσιόν και πούδρα στα κεφάλια των πελατών του για την προστασία του δέρματος προτού χρησιμοποιήσει τις φλόγες από ένα σπρέι για να στεγνώσει τα βρεγμένα μαλλιά. 

«Αυτή η διαδικασία ενισχύει την τρίχα αλλά δεν είναι μόνιμο, όπως τα χημικά προϊόντα. Είναι απλά προσωρινό για ένα ωραίο στυλ» λέει. 

Η είδηση για την… καυτή μέθοδο του Αντβάν έχει εξαπλωθεί σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας και πολλοί άλλοι κουρείς άρχισαν να τον μιμούνται. Όπως λέει ο ίδιος, τα «φλογερά» χτενίσματά του απαιτούν μεγάλη προσοχή και εμπειρία που δεν διαθέτουν όλοι οι μιμητές του. 

Πηγή: Associated Press

 

Πηγή φωτό: AP Photo/ Khalil Hamra

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved