Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μας στέλνουν μηνύματα οι εξωγήινοι

Την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές ένας προηγμένος εξωγήινος πολιτισμός μπορεί να έρθει σε επαφή με τη Γη. 

Παρά το γεγονός όμως ότι καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να λάβουμε τα μηνύματά τους, αυτό δεν είναι εφικτό, καθώς η ανθρωπότητα δεν έχει ακόμα τα τεχνολογικά μέσα για να τα καταφέρει. 


Αυτή η εκτίμηση δεν ανήκει σε κάποιο λάτρη των UFO ή των θεωριών συνωμοσίας, αλλά σε επιφανή Αμερικανίδα επιστήμονα, η οποία μάλιστα εκτιμά ότι είμαστε πιο κοντά στο να βρούμε τόσο μικροβιακή ζωή όσο και νοήμονες οργανισμούς στο ηλιακό μας σύστημα αλλά και αλλού.

Η δρ Νάταλι Καμπρόλ από το Ινστιτούτο Ερευνας Εξωγήινης Νοημοσύνης Seti της Καλιφόρνιας δηλώνει πως πιστεύει ότι σύντομα θα βρούμε απλούς εξωγήινους οργανισμούς κοντά στη Γη και ένα ακριβές αντίγραφο του πλανήτη μας σε άλλο γαλαξία. 

«Αναλογιστείτε πόση πρόοδο έχουμε κάνει τα τελευταία εκατό χρόνια» δηλώνει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: «Αν υπάρχει πολιτισμός κάπου εκεί έξω, που να είναι μόλις χίλια χρόνια πιο παλιός από τον δικό μας, ποιος ξέρει τι είδους τεχνολογία ή τι είδους διαδικασίες επιστρατεύουν για να επικοινωνήσουν με άλλους;»

Μέχρι σήμερα οι ερευνητές επιστρατεύουν οπτικά και ακουστικά σήματα για να μπορέσουν να εντοπίσουν τυχόν απόπειρες επικοινωνίας. Σύμφωνα με τη δρα Καμπρόλ ωστόσο, αυτοί είναι δύο από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες. «Ελπίζουμε ότι οι εξωγήινοι έχουν κάνει το ίδιο πράγμα με εμάς, αλλά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Πρέπει να βασιστούμε λίγο στη φαντασία μας τώρα για να σκεφτούμε τι μπορεί να κάνει ενδεχομένως ένας ΕΤ και να μη φοβόμαστε να αναπτύξουμε νέες ερευνητικές οδούς».

Γνωρίζουν ήδη

Αυτές οι απόψεις βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με εκείνες που εξέφρασε πριν από κάποιο διάστημα ο πρώην αστροναύτης Τζον Γκράνσφελντ, ο οποίος υποστήριξε ότι αν υπάρχουν εξωγήινοι, γνωρίζουν ήδη την ύπαρξή μας. «Αφήνουμε τέτοιες ατμοσφαιρικές σφραγίδες που εξασφαλίζουν ότι κάποιος που βρίσκεται 20 έτη φωτός μακριά μπορεί να μας εντοπίσει με ένα μεγάλο τηλεσκόπιο» δήλωσε ο Γκράνσφελντ στο Διεθνές Συνέδριο Αστροβιολογίας, στο Σικάγο.

Ακόμα και ο Εντουαρντ Σνόουντεν, ο πρώην τεχνικός σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, που έχει βρει άσυλο στη Ρωσία μετά τη διαρροή απόρρητων αμερικανικών εγγράφων, αναφέρθηκε πριν από λίγες μέρες στην πιθανότητα ύπαρξης επικοινωνίας με τους εξωγήινους, την οποία ωστόσο δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε, γιατί είναι «κρυπτογραφημένη εξ ορισμού».

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved