Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκουρλέτης: Κλείνει αιφνίδια τις Σκουριές

Αιφνιδιασμό προκαλεί στην Ελληνικός Χρυσός η απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για την ανάκληση των τεχνικών μελετών που αφορούν στο έργο στις Σκουριές.

 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η απόφαση Σκουρλέτη αποδίδεται σε παράβαση των όρων των τεχνικών μελετών από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, κάτι που μεταφράζεται σε προσωρινή διακοπή των εργασιών της εταιρείας στις Σκουριές.

Για την ενέργεια αυτή, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και ανακοίνωσε την απόφασή του, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Πηγές της εταιρείας αναφέρουν στο Capital.gr ότι η συγκεκριμένη ενέργεια δεν έχει περιέλθει επίσημα σε γνώση τους.

Η αιφνιδιαστική αυτή κίνηση του ΥΠΑΠΕΝ δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, καθώς μόλις την περασμένη εβδομάδα έγιναν γνωστές δύο οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με την πρώτη, κρίνεται νόμιμη η παραχώρηση έκτασης δάσους 4.166 στρεμμάτων (3.339 στρέμματα στις Σκουριές και 827 στο Μαντέμ Λάκκο) στην Ελληνικός Χρυσός.

Ταυτόχρονα, η δεύτερη απόφαση αφορά το μπλόκο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη στη διαδικασία υλοτόμησης στην περιοχή Λάκκος Καρατζά.

του Δημήτρη Δελεβέγκου

 

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved