Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου: Γιορτές Πουλιών 2017 στα Λείβηθρα -6 & 7 Οκτωβρίου 2017

Γιορτές Πουλιών 2017 στα Λείβηθρα από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και το Βιωματικό Πάρκο Λειβήθρων (ΕΣΠΑ 2007-2013) σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία!

Ο  Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και το Βιωματικό Πάρκο Λειβήθρων σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πανευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών 2017 (Eurobirdwatch 2017) που θα λάβουν χώρα στο Βιωματικό Πάρκο Λειβήθρων στις 6 & 7 Οκτωβρίου 2017 (10:00-14:00).  

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα «πουλιά και τα πτηνόμορφα τέρατα στην αρχαία ελληνική μυθολογία και τέχνη», για τον «μαγικό κόσμο των πουλιών και για το δύσκολο ταξίδι της μετανάστευσής τους» και να λάβουν μέρος σε καλλιτεχνικά εργαστήρια όπως στα «Φτερά - πούπουλα και τιτιβίσματα», ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν τους φτερωτούς κατοίκους του Ολύμπου στη διάρκεια του εργαστηρίου «ορνιθοπαρατήρηση» . 

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση στην Ευρώπη του BirdLife International και φέτος είναι η 23η χρονιά που θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή περιβαλλοντικών οργανώσεων από  40 χώρες. Το θέμα της διοργάνωσης είναι και φέτος τα μεταναστευτικά πουλιά. Ο γενικός σκοπός είναι να δοθεί το μήνυμα πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά, οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση και οι μεταναστευτικές τους διαδρομές.

Η χώρα μας είναι σημείο διέλευσης εκατομμυρίων μεταναστευτικών πουλιών, που ήδη αρχίζουν το ταξίδι προς νότο σε αναζήτηση κατάλληλων περιοχών, για να περάσουν το χειμώνα. Επομένως, στόχος των εκδηλώσεων είναι να ευαισθητοποιηθεί το ευρύτερο κοινό και ιδιαίτερα οι μαθητές για τις απειλές που αντιμετωπίζουν τα μεταναστευτικά πτηνά στη Μεσόγειο και για την ανάγκη προστασίας τους.

Η δράση απευθύνεται: 

σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Α΄ θμιας  και Β΄ θμιας Εκπαίδευσης, (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας ή/και ηλεκτρονικής δήλωσης συμμετοχής στο Βιωματικό Πάρκο Λειβήθρων (ΕΣΠΑ 2007-2013): 23520 33884 και ΕΦΑ Πιερίας: 23510 47883,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

συλλόγους, φορείς, οικογένειες και αυτόνομους επισκέπτες (άνευ δηλώσεως συμμετοχής- είσοδος ελεύθερη).

Διάρκεια δράσης: 10.00 έως  14.00.

Συντονιστές της δράσης:

Ε. Κλινάκη - Β. Κυπριανού (ΕΦΑ Πιερίας),  Θ. Νασοπούλου (Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου).

Όσον αφορά στα σχολεία θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής στις 5 Οκτωβρίου 2017. Στη δράση μπορούν να συμμετέχουν μέχρι  3 σχολικές ομάδες των  15 μαθητών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις για την Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2017:

Πάρκο Λειβήθρων: 23520 33884, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φ.Δ.Ε.Δ. Ολύμπου: 23520 83000, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,  Fb: https://goo.gl/3MXz3J

 

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved