Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 12ος OLYMPUS MARATHON

Στις 28 Ιουνίου 2015 και για 12η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο «βουνό των θεών», τον Όλυμπο,  ο 12ος Olympus Marathon. 

654 αθλητές, εκ των οποίων οι 96  από το εξωτερικό (από 20 χώρες), βρέθηκαν και έτρεξαν στα μονοπάτια του μυθικού βουνού, τιμώντας με την παρουσία τους τον αγώνα.

Τον αγώνα κέρδισε ο Ισπανός πρωταθλητής  Hernandez Gispert Jessed  με χρόνο 4.36.44. Επτά λεπτά μετά εμφανίστηκε στη γραμμή τερματισμού δεύτερος ο Βούλγαρος Nikilov Kiril  με χρόνο 4.43.54 ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής,  Θεοδωρακάκος Δημήτρης, αθλητής της Salomon Hellas τερμάτισε τρίτος  με χρόνο 4.50.08.

 Στις γυναίκες, νικήτρια αναδείχτηκε η Ρωσίδα Vokueva Zhanna της Salomon με χρόνο 5.57.30. Την ακολούθησε η Καζιμίροβα Ξένια της Κassimis Training-Inov-8 Greece  με χρόνο 6.02.47, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Cekoska Katarzina Anna της Kassimis Training-Inov-8 Greece με  χρόνο 6.04.59.

 

Από τους 654 αθλητές τερμάτισαν στο όριο των 10 ωρών 559 συμμετέχοντες.

Το Σάββατο 27 Ιουνίου τo πρωί  στον πρώτο αγώνα μαζικού ορεινού τρεξίματος 10χλμ OΛΥΜΠΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ -Jankaea edition, συμμετείχαν 288 αθλητές,  ενώ το απόγευμα 400 παιδιά έτρεξαν στους παιδικούς αγώνες της διοργάνωσης Olympus Kids & Olympus Junior. Οι παιδικοί αγώνες ήταν μια ευγενική χορηγία της εταιρίας Novo Nordisk.

 Μεγάλοι χορηγοί του 12ου Olympus Marathon ήταν η Salomon Hellas, το Running Store, η WIND και η Βuff. Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν: η εταιρία εμφιαλωμένων νερών ΝΕΡΟ ΔΙΟΣ, η εταιρία αθλητικών ενεργειακών συμπληρωμάτων διατροφής Power Bar, η εταιρία SOLO BAR, το κατάστημα Performance Store, η φαρμακευτική εταιρία Novo Nordisk, η εταιρία αναψυκτικών ΛΕΠΟΓΚΑ,  η AMSTEL Free, η εταιρία εμπορίας συστημάτων αποκατάστασης και αποθεραπείας αθλητών OSTRACON, τα ξενοδοχεία Litohoro Οlympus Resort Villas and Spa, Dion Palace και Olympus Mediterranean, το εστιατόριο Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω, η εταιρία φρούτων PROTO καθώς και το τοπικό πρόγραμμα προσέγγισης LEADER-άξονας 4.  

 Τον Οlympus Marathon 2015 στήριξαν επίσης ως συνδιοργανωτές η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο δήμος Δίου-Ολύμπου.

Στην προβολή του αγώνα καταλυτική ήταν η αρωγή των χορηγών επικοινωνίας και πιο συγκεκριμένα των τηλεοπτικών καναλιών ΜEGA και DION, των εφημερίδων Oλύμπιο Βήμα και Θάρρος, των ραδιοφωνικών σταθμών OLΥΜPΟΣ και Κick radio και των ιστοσελίδων Running News, Advendure και  Xtreme spots.

Πάνω από 400 εθελοντές από την τοπική και ευρύτερη κοινωνία συμμετείχαν στην υλοποίηση του αγώνα, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Δίπλα στην διοργάνωση στάθηκαν προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια κατά την προετοιμασία και τη διάρκεια του αγώνα το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του τμήματος Κατερίνης με 70 και πλέον άτομα και με ασθενοφόρο που παρείχε το τμήμα Θεσσαλονίκης.

Ο ΣΥΡΑΠ (Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας) ανέλαβε το σχεδιασμό και την υλοποίηση των επικοινωνιών με απόλυτη επιτυχία διαθέτοντας  εθελοντές ραδιοερασιτέχνες σε όλο το μήκος της διαδρομής.

Πολύτιμη ήταν επίσης η προσφορά των Ε.Ο.Σ.  Λιτοχώρου, Βροντούς, Καρίτσας και Δίου, του ΣΕΟ Λεπτοκαρυάς, της Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστών Δίου, καθώς και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης,  όπως επίσης και η συμβολή εργαζομένων στον Δήμο Δίου – Ολύμπου κατά την προετοιμασία του αγώνα.

Η διοργάνωση ευχαριστεί ιδιαίτερα το διαδικτυακό ραδιόφωνο Kick-radio που επένδυσε μουσικά τους τερματισμούς των αθλητών, απάλυνε την αγωνία  των συνοδών και έδωσε ρυθμό στους εθελοντές.

Η οργανωτική επιτροπή και το ΔΣ του Olympus  Marathon θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν τον αγώνα, όλους όσους στάθηκαν δίπλα της και συνέβαλαν στην εύρυθμη και άρτια κατά γενική ομολογία  διοργάνωσή του και παράλληλα θα ήθελε να καλέσει όλους τους φίλους της στη 13η διοργάνωση τον Ιούνιο του 2016.  

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version