Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη

AIGINIONEWS: Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη AIGINIONEWS: Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη

Μαθητές Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων της χώρας καλούνται να συμμετάσχουν στον πρώτο μαθητικό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του παγκόσμιου οργανισμού, Envolve Entrepreneurship.

 Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενεργοποιήσει μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα, θέτοντας την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής τους.
Ο παγκόσμιος οργανισμός υποστήριξης επιχειρηματικότητας, Envolve Entrepreneurship (www.envolveglobal.org), έπειτα από 8 χρόνια παρουσίας στην ελληνική startup και επιχειρηματική σκηνή, ανοίγει τις πόρτες του στα σχολεία.

Το Envolve Entrepreneurship ανακοινώνει τον «1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη», προσκαλώντας ομάδες από σχολεία όλης της Ελλάδας να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

O διαγωνισμός είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενεργοποιήσει μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα, θέτοντας την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής τους.
Όραμα του οργανισμού είναι η ανάδειξη και η καλλιέργεια επιχειρηματικών δεξιοτήτων για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών, η δράση των οποίων θα ενσωματώνει τις αρχές της υπεύθυνης επένδυσης.
Οι ομάδες των μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα υποβάλλουν σε ψηφιακή πλατφόρμα την επιχειρηματική τους ιδέα, καταθέτοντας το επιχειρηματικό σχέδιο (business plan), την τεκμηρίωση του αειφόρου προσανατολισμού, καθώς και video με παρουσίαση του τελικού προϊόντος/υπηρεσίας.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους εκπαιδευτικούς (ως επικεφαλής των ομάδων) μέσω της ιστοσελίδας https://envolveglobal.org/el/education/school_contest/.
Η υποβολή των αιτήσεων άρχισε τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020, ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, λήγει την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021.
Ο μαθητικός διαγωνισμός υπάγεται στις εκπαιδευτικές δράσεις του οργανισμού, ενώ προγραμματίζει νέες δράσεις για τη νέα γενιά.

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved