Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΤΕΛΕΧΗ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το διήμερο 9 και 10 Ιανουαρίου 50 νέοι, στελέχη νεανικού έργου στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, πραγματοποίησαν προσκυνηματική και εκπαιδευτική εξόρμηση. Τούς νέους συνόδευαν 3 κληρικοί υπό την ηγεσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου.

Πρώτος και κεντρικός σταθμός υπήρξε το Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών, όπου ξεναγήθηκαν στην Ψηφιακή Έκθεση Προηγμένης Τεχνολογίας: «Ο Πανάγιος Τάφος. Το Μνημείο και το Έργο».

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πραγματοποίησαν επίσκεψη γνωριμίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του ομώνυμου Δήμου, όπου προσκύνησαν και ενημερώθηκαν για τις ενοριακές δομές, τόσο σε κατηχητικό όσο και σε φιλανθρωπικό επίπεδο, ενώ έτυχαν αβραμιαίας φιλοξενίας από τους ιερείς και τους εθελοντές της Ενορίας με τη φροντίδα του Πρωτοπρ. π. Ματθαίου Χάλαρη.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας ολοκληρώθηκε με προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Χριστού Σπάτων, όπου τους νέους υποδέχθηκε εγκάρδια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος. Ο ίδιος, στη συνέχεια, συνοδευόμενος και από εθελοντές, ξενάγησε τους επισκέπτες στις εγκαταστάσεις των παρακείμενων εκκλησιαστικών ιδρυμάτων, τόσο της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» όσο και του Γηροκομείου.

Το πρωί της δεύτερης ημέρας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση στον προσφάτως ανακαινισθέντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών. Την ξενάγηση πραγματοποίησε ο εφημέριος του Ναού Πρωτοπρ. κ. Δημήτριος Νίκου. Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία προσκύνησης των ιερών λειψάνων και των θαυματουργών εικόνων του Ιερού Καθεδρικού Ναού. 

 Ακολούθησε ξενάγηση στον παρακείμενο μνημειώδη Ναό του Αγίου Ελευθερίου, όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από τον Πρωτοπρ. π. Θωμά Συνοδινό, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία και την αξία των εντοιχισμένων γλυπτών στις εξωτερικές τοιχοποιίες.

Κατόπιν, μετέβησαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου έλαβαν την πατρική ευλογία και τα δώρα της πατρικής αγάπης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, συναντήθηκαν με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής, ενώ ξεναγήθηκαν στο πατρικό σπίτι της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, το αρχαιότερο σπίτι των Αθηνών. 

 Η συνέχεια του προγράμματος περιλάμβανε προσκύνημα στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη και επίσκεψη στο Συνοδικό Μέγαρο, όπου οι νέοι κατέληξαν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεραρχίας. Αρχικά προσκύνησαν το Ιερό Λείψανο (δεξί χέρι) του Αγίου Μεγάλου Βασιλείου και μετά δέχθηκαν τις ευχές του Θεοφιλ. Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντος, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου. 
Η γνωριμία με τις διοικητικές υπηρεσίες του Συνοδικού Μεγάρου ολοκληρώθηκε με την περιήγηση των Συνοδικών Επιτροπών και Υπηρεσιών.
Το πρόγραμμα της διήμερης εκδρομής ολοκληρώθηκε με προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας και γνωριμία του Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας, όπου παρατέθηκε γεύμα με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και τη φροντίδα του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Γενικού Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας.
 Κατά το διήμερο της προσκυνηματικής και εκπαιδευτικής αυτής εξόρμησης δόθηκε στους κληρικούς η ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε σύγχρονα ποιμαντικά θέματα, να γνωρίσουν τις διοικητικές υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου, αλλά και τις ποιμαντικές και φιλανθρωπικές δομές αστικών ενοριών. 
 Η δράση αυτή του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, αποτέλεσε και μια άριστη ευκαιρία επικοινωνίας των νέων στελεχών μεταξύ τους, αλλά και με τον Επίσκοπό τους. Ήταν μια ευχάριστη εποικοδομητική εμπειρία, η οποία οπωσδήποτε θα συμβάλει στην ανάπτυξη των εμπειριών αλλά και της εκκλησιαστικής διακονίας τους.

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved