Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξόρμηση Κατηχητικών Συνάξεων Λυκείου της Ι. Μητροπόλεως Κίτρους στο Πήλιο

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ημερήσια προσκυνηματική και εκπαιδευτική εκδρομή των Κατηχητικών Συνάξεων Λυκείου της Ι. Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στο Πήλιο με τη συμμετοχή 130 μαθητών. Της εκδρομής ηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος.

          Αρχικά οι μαθητές πραγματοποίησαν προσκύνημα στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Πηλίου, όπου έτυχαν θερμής φιλοξενίας από την Καθηγουμένη Νικοδήμη μοναχή η οποία μίλησε στα παιδιά ενώ οι αδελφές έψαλαν ύμνους και χριστιανικά τραγούδια. Τα παιδιά με τη σειρά τους αφιέρωσαν τραγούδια εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους.

          Επόμενος σταθμός ήταν η πανέμορφη Μακρυνίτσα, και ειδικά το υπέροχο Εκθετήριο Εκκλησιαστικών Κειμηλίων «Οξεία Επίσκεψις». Τον Σεβασμιώτατο και τα παιδιά υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο οποίος έκανε και την ξενάγηση, ενώ όλοι έμειναν έκπληκτοι από τον πλούτο των εκθεμάτων.

          Κατόπιν, στην πλατεία της Μακρυνίτσας ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευλόγησε το φαγητό και τα παιδιά γευμάτισαν θαυμάζοντας την πανέμορφη θέα, ενώ προσκύνησαν και στο γραφικό εκκλησάκι του Τιμίου Προδρόμου και περιηγήθηκαν στα σοκάκια του χωριού.

          Ο επίλογος της εκδρομής γράφηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου τα παιδιά είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουν το Λείψανο του Αγίου Νικολάου που φυλάσσεται στο Ναό και εν συνεχεία στην αίθουσα της ενορίας να ακούσουν από τον Πρωτ. Θεόδωρο Μπατάκα, υπεύθυνο του Συλλόγου Συμπαραστάσεων Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος», εμπειρίες από τη διακονία του στο χώρο των φυλακών. Μάλιστα ακολούθησε και εποικοδομητικός διάλογος.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος συνεχάρη τα παιδιά που συμμετέχουν στις Κατηχητικές Συνάξεις της Ιεράς Μητροπόλεως και τα ευχήθηκε να προοδεύουν και να μένουν πάντα κοντά στην Εκκλησία, που είναι η στοργική μας Μητέρα.

         

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved