Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ-ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ»

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ-ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ»

Συνεχίζονται με επιτυχία στη Χαλκιδική και την Πιερία οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της δράσης «Αριστοτέλης-Μέγας Αλέξανδρος, από το χθες στο σήμερα».

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Ιερισσό Χαλκιδικής η τέταρτη εκδήλωση της σειράς, με τίτλο «Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης, Μέγας Πανεπιστήμων Φιλόσοφος», στο Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αριστοτέλη. Κύριος στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Κεντρικής Μακεδονίας και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής στον πολιτιστικό τουρισμό.

Στην εκδήλωση της Ιερισσού οι έγκριτοι εισηγητές από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους και του Α.Π.Θ. τόνισαν τη βαρύτητα του έργου του Αριστοτέλη, που επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει τη σύγχρονη σκέψη. Οι εισηγήσεις για τη ζωή και το έργο του φιλοσόφου εμπλουτίστηκαν με μουσικά ακούσματα της αρχαιότητας, καθώς επίσης και παρουσιάσεις των διατροφικών συνηθειών της αρχαιότητας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, της Εκκλησίας, της εκπαιδευτικής κοινότητας, του τουρισμού και πλήθος κόσμου.

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Λιτόχωρο Πιερίας η πέμπτη κατά σειρά εκδήλωση της δράσης, με τίτλο «Δίον, η ιερή πόλις των Μακεδόνων»,

στο χώρο εκδηλώσεων του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε εισηγήσεις του καθηγητή Αθανασίου Μπίντα σχετικά με το έργο του Αριστοτέλη και της προϊσταμένης της ΚΖ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας Έλενας Παπασταύρου, σχετικά με τη σημασία της προσωπικότητας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της πολιτισμικής συμβολής του διεθνώς. Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και γευσιγνωσία αρχαιοελληνικών εδεσμάτων.

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved