Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών στον Διεθνή Διαγωνισμό FLL.

Ένα ταξίδι το οποίο άρχισε πέρσι το Σεπτέμβριο για 22 παιδιά και τους προπονητές τους έληξε το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαρτίου στο Πλανητάριο Θεσσαλονίκης ( Νόεσις).

Εκεί διεξήχθη ο Ελληνικός τελικός του  φετινού παγκόσμιου διαγωνισμού της FIRST και της LEGO γνωστός και σαν FLL (FIRST LEGO LEGUE) τον οποίο για Τρίτη συνεχή χρονιά τη διοργάνωση του ανέλαβε η EDUACT.

Η Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών συμμετείχε στο διαγωνισμό ,με τρείς ομάδες , τις MEK TECH 1,MEK TECH 2 και MEK TECH 3. Ο τελικός ήταν μια γιορτή χαράς πρώτα απ’ όλα, αλλά και γνώσης, προβληματισμού, σκέψης ευγενούς άμιλλας, επιστήμης και καινοτομίας.

Τα παιδιά διαγωνίστηκαν σ’ ένα τρίπτυχο στο οποίο  το πρώτο ήταν το ROBOT GAME ( διαγωνισμός ρομποτικής) , δεύτερο το PROJECT (διαγωνισμός επάνω σ’ ένα επιστημονικό θέμα που φέτος είχε θέμα την ανακύκλωση), και τρίτο τα CORE VALUES (αξίες του διαγωνισμού όπου τα παιδιά μαθαίνουν να είναι ομάδα να συνεργάζονται και να είναι αλληλέγγυα μεταξύ τους αλλά και με τους συναγωνιζόμενους τους). Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε 83 χώρες παγκοσμίως και αυτή είναι η δέκατη έκτη του φορά.

Η ομάδα MEK TECH 3 με προπονητή τον Καραλέκα Γεώργιο κατάφερε να έρθει δέκατη στο ROBOT GAME και να πάρει το δεύτερο βραβείο στον τομέα της έμπνευσης . Η MEK TECH 1 με προπονητή τον Στεργιούλα Οδυσσέα ήρθε δέκατη τρίτη και η MEK TECH 2 με προπονητή τον Καβουνίδη Παναγιώτη τεσσαρακοστή δεύτερη στο ROBOT GAME.

Με το πέρας του διαγωνισμού όλα τα παιδιά ενθουσιασμένα δήλωσαν, ότι επιθυμούν να συνεχίσουν και του χρόνου στον επόμενο διαγωνισμό όπου με εμπειρία πλέον θα προσπαθήσουν να φτάσουν ψηλότερα  στην κατάταξη. Από μεριά της η Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών και ο Πρόεδρος της Κ. Καραλέκας  Γεώργιος τα υποσχέθηκε ότι όπως και φέτος έτσι και του χρόνου θα είναι κοντά τους σε κάθε ευγενή προσπάθειά τους στη γνώση και την καινοτομία.

Η Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών θέλει να ευχαριστήσει και τους γονείς που ήταν κοντά στον σύλλογο και εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους ώστε  να ταξιδέψουν μαζί με τους προπονητές τους σ’ αυτό το ταξίδι της γνώσης. Επίσης οφείλουμε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές των ομάδων οι οποίοι εντελώς αφιλοκερδώς αφιέρωσαν όλο αυτό το χρόνο ατελείωτες ώρες προετοιμασίας με τις ομάδες τους. Και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δύο μεγάλους χορηγούς μας που προτιμούν την ανωνυμία τους, οι οποίοι πίστεψαν στο έργο της Μορφωτικής Ένωσης Καταφυγιωτών Κατερίνης και συνέδραμαν οικονομικά ώστε αυτό το όνειρο να πραγματοποιηθεί.

Το Δ.Σ.  

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved