Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΟΚ Πρωταθλητής Ελλάδας

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος ύστερα από 34 χρόνια. Η ομάδα του Λουτσέσκου είναι η πρωταθλήτρια Ελλάδας για το 2019, επίτευγμα που καταγράφεται για τρίτη φορά στην ιστορία του Δικεφάλου του Βορρά, ύστερα από τους τίτλους που είχε κατακτήσει το 1976 και το 1985.

Στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Superleague, ο ΠΑΟΚ συνέτριψε στην κατάμεστη Τούμπα τον Λεβαδειακό με 5-0, με τα γκολ των Σάκχοφ (3΄, 60΄), Μπίσεσβαρ (8΄ πέναλτι), Βαρέλα (53΄) και Σφιντέρσκι (81΄).

Στις καθυστερήσεις του αγώνα πέρασε ως αλλαγή ο τραυματίας Βιεϊρίνια, για να παραλάβει το περιβραχιόνιο του αρχηγού και να αποθεωθεί από τον κόσμο της ομάδας.

Ο αγώνας

Ο υποβιβασμένος Λεβαδειακός δεν γινόταν να «χαλάσει» τη γιορτή του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά φρόντισε να «καθαρίσει» το παιχνίδι με συνοπτικές διαδικασίες, με την ομάδα του Λουτσέσκου να  προηγείται με δύο τέρματα διαφορά πριν ακόμα περάσουν 10 λεπτά, χάρη στα τέρματα των Σάκχοφ στο 3’ και Μπίσεσβαρ με πέναλτι στο 8’.

Ο Πέλκας έχασε την ευκαιρία να κάνει νωρίς και το 3-0, αστοχώντας σε εκτέλεση πέναλτι, με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει εκ νέου στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και να διαλύει τους Βοιωτούς μπροστά στον κόσμο τους που παραληρούσε στις κερκίδες.

Ο Βαρέλα έκανε το 3-0 στο 53′, ενώ ο Σάκχοφ έγραψε το 4-0 στο 60′, με τον Σφιντέρσκι να βάζει το κερασάκι στην τούρτα και να διαμορφώνει το τελικό 5-0.

Πλέον, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πρέπει να μην ηττηθεί στα Γιάννενα, στο παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής από τον ΠΑΣ, για να τελειώσει το πρωτάθλημα παραμένοντας αήττητη σε όλη τη φετινή διοργάνωση. Έτσι θα ισοφαρήσει το ρεκόρ του Παναθηναϊκού από τη σεζόν 1963-64. 

 

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Μάτος (69’ Ζαμπά), Βαρέλα (78’ Μαλεζάς), Κρέσπο, Γιαννούλης, Σάκχοφ, Ολιβέιρα, Λημνιός, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι.

Λεβαδειακός (4-2-3-1): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Λιάγκας, Αντιλέχου, Ανγκουά, Μητρόπουλος (67’ Ζησόπουλος), Καραχάλιος (86’ Όμο), Σαβαντογκό, Νίκας, Χατζηλάμπρος (66’ Στανόγεβιτς), Νανγκίς.

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved