Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Eλληνική Εθνική Ομάδα Αστέγων κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

Aπίστευτη νίκη και μία συγκινητική στιγμή, για την Ελληνική Εθνική Ομάδα κατέκτησε το 13ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων στο ποδόσφαιρο.

Οι Έλληνες αγωνίστηκαν σκληρά μετά τα δύο γκολ που δέχθηκαν στα πρώτα λεπτά του αγώνα για να εξασφαλίσουν τη νίκη με 6-2 επί της ελβετικής ομάδας στον αγώνα που έγινε στο Άμστερνταμ. Είναι μόλις η δεύτερη χρονιά που η Ελλάδα συμμετέχει στην εκδήλωση, αλλά η ομάδα των Ελλήνων κατάφερε να βγει πρώτη.

«Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω, δεν φαίνεται αληθινό» είπε ο αρχηγός Νικόλαος Πετρόπουλος, κρατώντας το πολυπόθητο τρόπαιο μετά τον αγώνα. «Είμαι πολύ χαρούμενος για τον εαυτό μου και όλη την ομάδα. Αυτό είναι ένα συναίσθημα που ζεις μια φορά» κατέληξε.

Η Ελλάδα ήταν μία από τις λίγες χώρες που είχε μικτή ομάδα. Η Στέλα Κατζιλίδου, που πουλάει περιοδικά της Σχεδίας στη Θεσσαλονίκη και συμμετέχει στην ομάδα, δήλωσε πως δεν θα κοιμηθεί από τη χαρά της σήμερα. Ακόμη δύο μέλη της ομάδας είναι πωλητές του περιοδικού Σχεδία.

Η Εθνική Ελλάδος αγωνίστηκε με 64 ακόμη εθνικές ομάδες –γυναικείες και ανδρικές–, από 48 χώρες συνολικά.

«Μια μπάλα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο» («a ball can change the world») είναι ένα από τα κεντρικά συνθήματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων, του μεγάλου αυτού κοινωνικού και αθλητικού κινήματος, που αξιοποιεί τον «βασιλιά των σπορ», το ποδόσφαιρο, ως μέσο για κοινωνική αλλαγή.  

   Προπονητής της ομάδας είναι ένας πρώην παίκτης της.Ο Γιάννης Κώτσος συμμετείχε ως αθλητής στο 7ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που είχε φιλοξενηθεί το 2009 στο Μιλάνο.

Ο Γιάννης είναι –κι αυτός– στο δίκτυο των πωλητών της «σχεδίας».

Πέρα, όμως, από το ποδοσφαιρικό κομμάτι, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήρια και εκδηλώσεις στόχος των οποίων δεν είναι να γίνουν καλύτεροι ποδοσφαιριστές, αλλά καλύτεροι άνθρωποι.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved