Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Αρχείο

Η Πιερική Αναπτυξιακή σε εκδηλώσεις δικτύωσης

στην Αρμενία

Συμμετοχή της Πιερικής Αναπτυξιακής σε εκδηλώσεις δικτύωσης στην Αρμενία με στόχο την τοπική / περιφερειακή, οικονομική ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στις Περιφέρειες της Μαύρης Θάλασσας

 

Η Πιερική Αναπτυξιακή ως εταίρος του έργου «Δίκτυο Τοπικής/Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης ως καθοριστικό εργαλείο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στις Περιφέρειες της Μαύρης Θάλασσας (Black Sea LRED - Net)» συμμετείχε σε εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου και δικτύωσης τομέων της οικονομίας στο Ερεβάν της Αρμενίας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι και φορείς των εταίρων – χωρών που συμμετέχουν στο έργο, και συγκεκριμένα από τις χώρες περιμετρικά της Μαύρης Θάλασσας, της Αρμενίας, της Μολδαβίας, της Γεωργίας και της Βουλγαρίας.

Επιστέγασμα της εκδήλωσης αποτέλεσε η υπογραφή κοινής δήλωσης από τους εταίρους της συνεργασίας, με στόχο την αναβάθμιση των ευκαιριών συνεργασίας στον οικονομικό τομέα, την προώθηση και διευκόλυνση ανάπτυξης αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας και διασυνοριακών οικονομικών σχέσεων, καθώς και της συνεργασίας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στη Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας. Τη συγκεκριμένη δήλωση συνεργασίας υπέγραψε για την Πιερική Αναπτυξιακή ο Διευθύνων Σύμβουλος κος Ντούρος Δημήτριος (Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης για την παρακολούθηση και αξιοποίηση των χρηματοδοτικών αναπτυξιακών προγραμμάτων και Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ράχης).

Την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα περιοχών της Αρμενίας, και αφού έγινε αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης, εντοπίστηκαν από κοινού οι ευκαιρίες και τα προβλήματα των κυριότερων κλάδων της τοπικής οικονομίας για τη δημιουργία οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων σε διαφόρους τομείς μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας.

Την δεύτερη και τρίτη ημέρα υλοποιήθηκε η εκδήλωση δικτύωσης των τομέων της οικονομίας. Αρχικά παρουσιάστηκαν από το στέλεχος της Πιερικής Αναπτυξιακής κο Ζαπουνίδη Κωνσταντίνο τα αποτελέσματα των ασκήσεων τοπικής οικονομικής ανάπτυξης στην Πιερία, καθώς επίσης και οι προτάσεις των τοπικών παραγόντων και εμπλεκομένων φορέων για τις δυνατότητες συνεργασίας και υλοποίησης πρωτοβουλιών μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στο έργο, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα για την Πιερία στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της εξοικονόμησης / παραγωγής ενέργειας.

Εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων κατέληξαν σε υπογραφή δηλώσεων πρόθεσης συνεργασίας, πεπεισμένοι  ότι οι πολυεπίπεδες προσπάθειες θα επιτρέψουν την επίτευξη  ουσιαστικών αποτελεσμάτων  προς την ανάπτυξη  των  τοπικών/περιφερειακών  οικονομιών.

Ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας κος Ρουκάς Δημήτριος συμμετείχε σε διμερείς συναντήσεις όπου αναπτύχτηκε ο προγραμματισμός εκ μέρους της Π. Ε. Πιερίας για τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την τοπική οικονομική ανάπτυξη και για την προώθηση του διαλόγου, αποσκοπώντας στη καθιέρωση και  καθοδήγηση της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ των προαναφερθέντων τομέων. Επιπλέον, με την υποστήριξη του στελέχους της Πιερικής Αναπτυξιακής, κας Κολοκάτση, διερευνήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας σε συγκεκριμένους κλάδους της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού με εκπροσώπους συνεταιρισμών και επιχειρήσεων από την Πιερία που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Σκοπός της εκδήλωσης δικτύωσης ήταν να εξασφαλιστεί συλλογικό πνεύμα συνεργασίας, να προωθηθεί η στενότερη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων χωρών και να δημιουργηθούν ισχυροί δεσμοί συνεργασίας.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version