Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Αρχείο

Διόδια Αιγινίου: Ξεκάθαρες θέσεις-άμεσες ενέργειες.

 

Του Αντώνη Νταγλιούδη

 

Από το 2007,όπου ανακοινώθηκε η δημιουργία Διοδίων Αιγινίου , επανειλημμένα  και εκατοντάδες φορές επισημάνθηκε το χονδροειδές λάθος αυτής της επιλογής. Θυμίζω εν συντομία ότι αυτά τα διόδια:

 

-Δεν έχουν παράπλευρο οδό(Ούτε μπορεί να γίνει ,λόγω ποταμών)και άρα καθίσταται υποχρεωτική η διέλευσή τους.

-Απέχουν 12km από τα των Μαλγάρων και άρα συνιστούν παρακώληση συγκοινωνίας.

-Παρεκτρέπουν την κυκλοφορία κυρίως βαρέων οχημάτων από και προς Ευζώνους και (κυρίως )από Εγνατία, που διέρχονται σε ακατάλληλο οδόστρωμα από οικισμούς από Χαλκηδόνα έως Αιγίνιο , δημιουργώντας εφιαλτικές συνθήκες κινδύνων και ρύπανσης.

-Αποκόπτουν την Πιερία από την μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης στην οποία ανήκει οικονομικά ,κοινωνικά, πολιτιστικά και ιστορικά ,δημιουργώντας συνθήκες ερήμωσης κυρίως στην Βόρεια Πιερία(αυτό σε  συνάρτηση με την μοναδικότητα υποχρεωτικής διέλευσης δύο Διοδίων)

Οι τέσσερεις ανωτέρω λόγοι επισημάνθηκαν και προβλήθηκαν εκατοντάδες φορές .Η απόλυτη ιδιαιτερότητα αυτών των Διοδίων με την βλακώδη χωροθέτηση ,επεξηγήθηκε με χίλιους τρόπους .Μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε κανείς που να διαφωνήσει δημοσίως.

Παρόλα αυτά στις συζητήσεις-συνεργασίες με το αρμόδιο Υπουργείο δεν ενημερωθήκαμε αν οι Βουλευτές Πιερίας έθεσαν το ζήτημα αυτό σ’ αυτές τις διαστάσεις .Και αφού δεν μας το λένε, άρα δεν το έθεσαν. Άρα διαφωνούν , θεωρούν ότι δεν συντρέχουν λόγοι ιδιαιτερότητας και το θέμα εντάσσεται στο συνολικό ζήτημα των Διοδίων;

Ας το εκφράσουν λοιπόν δημοσίως κα άς υπάρξει μια ανοικτή συζήτηση:

Είναι ή όχι τα διόδια Αιγινίου μιας διακριτή περίπτωση τεράστιου λάθους καταστροφικής χωροθέτησης ;

Από τους βουλευτές αλλά και από κάθε αρμόδιο ή απλό πολίτη ας εκφραστεί ξεκάθαρα η ενδεχόμενη αντίθετη άποψη με επιχειρήματα.

Αλλιώς είναι μονόδρομος: Άμεση προτεραιότητα στον αγώνα για αναστολή και κατάργηση λειτουργίας τους με συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις.

3-4-15

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version