Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Αρχείο

Οι αστρολογικές προβλέψεις από 30 Μαρτίου - 5 Απριλίου

Τι προβλέπουν τα άστρα για την εβδομάδα που ξεκινά αύριο;

Θα έχεις σίγουρα ακούσει ότι σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι κρατικοί μηχανισμοί στήνουν επιχειρήσεις -«γέφυρα». Φαντάσου κάτι ανάλογο και στην αστρολογία:

 το πλανητικό σκηνικό στήνει αντίστοιχες «γέφυρες» μεταξύ δύο ή περισσοτέρων φαινομένων προκειμένου να ενεργοποιήσει τον «μηχανισμό» σου απέναντι σε ό,τι βασικά, αδρανεί μέσα σου. Θυμήσου το παν είναι η εξέλιξη! Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η «γέφυρα» λέγεται Σεληνιακή έκλειψη στη 14η μοίρα του Ζυγού (κορυφώνεται στις 4 του Απρίλη) και έχει άμεση σύνδεση με την ολική έκλειψη Ηλίου που είδαμε να συμβαίνει στον ουρανό στις 20 του Μάρτη. Να ξέρεις οι εκλείψεις πάνε πάντα μαζί, «ζευγαράκι»: η μία σηματοδοτεί- η άλλη κορυφώνει, η μία προσθέτει- η άλλη αφαιρεί, η μία φωτίζει- η άλλη σκοτεινιάζει.

Τώρα είμαστε στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, μην ξεχνάς Σεληνιακή έκλειψη= Πανσέληνος. Πράγμα που σημαίνει ότι η τάση σου θα είναι να βουτήξεις βαθιά στο συναίσθημα, στο παρελθόν, στις επιθυμίες, στη ρίζα, στο τραύμα της ψυχής σου. Κι επειδή η έκλειψη συμβαίνει στον Ζυγό, τον κοσμικό εκπρόσωπο των σχέσεων, και επειδή ενεργοποιεί ξανά το τετράγωνο της κρίσης Ουρανού-Πλούτωνα, καταλαβαίνεις ότι όλο το φορτίο μεταφέρεται στις σχέσεις σου. Τις συντροφικές, τις συνεργατικές, τις κοινωνικές, τις πολύ κοντινές φιλικές. Κάποιες αλλάζουν εντελώς τροπή, άλλες διακόπτονται ξαφνικά, άλλες σού προκαλούν σοκ, μεταμόρφωση, κάθαρση. Θα ξεκινήσουν και καινούριες, μην περιμένεις όμως κάτι ανάλαφρο! Γιατί υπάρχει κι εκείνο το βαρύ τετράγωνο του Ήλιου με τον Πλούτωνα μια μέρα μετά την έκλειψη!

Ευτυχώς, το σούπερ ευεργετικό τρίγωνο Ήλιου-Δία, που κορυφώνεται στις 2 του Απρίλη, δίνει σθένος, κουράγιο, αισιοδοξία. «This too, shall pass», μονολογείς και παρηγοριέσαι. Κι έτσι είναι δηλαδή! Από κοντά και το επίσης πολύ βοηθητικό τρίγωνο Ερμή-Κρόνου που δίνει αρμονία λόγου και πράξεων, σκέψης και πραγματικότητας. Αρχές της εβδομάδας έχουμε επίσης μετακινήσεις πλανητών: ο Ερμής μπαίνει στον Κριό, ο  Άρης στον Ταύρο. Δηλαδή, «γκάζι» στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις, «φρένο» στη δράση και τις πρωτοβουλίες. Ουφ, τι εβδομάδα κι αυτή, ε;

ΚΡΙΟΣ

Έχεις χτυπηθεί σαν το χταπόδι τα τελευταία χρόνια, αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Έχεις έρθει αντιμέτωπος με όλη τη γκάμα συναισθημάτων, με όλη τη γκάμα προκλήσεων που θα μπορούσε να έρθει ο δυναμικός σου χαρακτήρας. Ειδικά αν είσαι γεννημένος στο δεύτερο δεκαήμερο, είσαι ακόμη μέσα στο μάτι του κυκλώνα. Εκεί ακριβώς δηλαδή που σε βάζει εκ νέου η έκλειψη Σελήνης στις 4 του Απρίλη μαζί με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα. Εσένα και όοοολο τον κοινωνικό σου περίγυρο: κολλητούς, συνεργάτες και τον/την ΣΥΝΤΡΟΦΟ βεβαίως-βεβαίως. Σε γενικές γραμμές, λειτουργείς καλά με το ένστικτό σου, το συναίσθημα όμως μπορεί τώρα να σκοτεινιάσει τα πάντα. Έχεις ακούσει αυτό που λένε: «θόλωσα και δεν έβλεπα μπροστά μου»; Ε, πρόσεξέ το λίγο αυτό τις επόμενες μέρες. Γιατί σε συνδυασμό και με την είσοδο του Ερμή στο ζώδιο σου, μπορεί ο παρορμητισμός, το πάθος, ο εγωκεντρισμός να πάρουν διαστάσεις ανεξέλεγκτου. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις σχέσεις σου. Ευτυχώς, πάνω που είσαι έτοιμος να εκραγείς, ανοίγει το παράθυρο αισιοδοξίας: τα εμπόδια είναι για να υπερπηδώνται, η ζωή για να ρισκάρεις, ο έρωτας για να προσφέρεις γενναιόδωρα, η δημιουργικότητα για να την εκφράζεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Για κάποιο λόγο η δουλειά, οι συνάδελφοι, η καθημερινή ρουτίνα στο σπίτι και το γραφείο, τα καθημερινά άγχη, τα θέματα υγείας σου προκαλούν μια τρελή ψυχολογική μετάπτωση. Δηλαδή όχι για κάποιο τυχαίο λόγο, αλλά λόγω της σεληνιακής έκλειψης μέσα στον τομέα που για σένα συμβολίζει όλα τα παραπάνω. Όλες σου οι σκέψεις μοιάζουν να συμπυκνώνονται σε ένα ερώτημα: με ποιο κομμάτι της καθημερινότητάς μου νιώθω ασφάλεια; Αξίζει τον κόπο να το διεκπεραιώνω με κάθε κόστος; Κι αν όχι, τι πρέπει να γίνει; Και με την υγεία μου; Μήπως να δώσω λίγη σημασία στη διαίσθησή μου; Κάνεις τον απολογισμό, αλλά και πάλι μπερδεύεσαι, δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο, σε τυφλώνει και το άτιμο το συναίσθημα και φτου κι από την αρχή. Ευτυχώς ο Άρης στο ζώδιό σου μέχρι και τις 12 Μαΐου σου δίνει την απαραίτητη αποφασιστικότητα να πάρεις πρωτοβουλίες. Με τους δικούς σου Ταυρίσιους ρυθμούς ασφαλώς. Αλλά όπως και να ‘χει, δεν θα λιμνάσεις. Βοηθά και η πολύ θετική διέλευση του Δία μέσα από το σπίτι σου, την οικογένεια, τους δεσμούς με τα μέλη της. Θέλεις να προσφέρεις γενναιόδωρα,  να «ανοιχτείς» μαζί τους, να νιώσεις ξανά αισιοδοξία.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Χαρά, ερωτικό παιχνίδι, παιδιά, δημιουργικότητα, αυτοέκφραση. Μέσα από αυτό το κομμάτι του ωροσκοπίου σου έρχεται να περάσει η Σεληνιακή έκλειψη στις 4 Απριλίου. Θα σε βυθίσει σε σκέψεις βαθιές και στο ανάλογο mood, είναι σίγουρο. Πράγματα που σκεφτόσουν στο παρελθόν, που βίωσες σε σχέση με τα παραπάνω θα βγουν τώρα στην επιφάνεια και θα κορυφωθούν προκειμένου να τα αντιμετωπίσεις. Ποιοι είναι οι αυτόματοι μηχανισμοί που χρησιμοποιώ για να εκφράζομαι, να χαίρομαι, να φλερτάρω; Ποια είναι η σχέση με τα παιδιά μου, τη δημιουργικότητά μου; Εντάξει δεν είναι και οι πιο ευχάριστες αναλύσεις αυτές. Ίσως και να περιέχουν τη λέξη «κρίση» μέσα τους. Μη φοβηθείς όμως, όλα έχουν τη στιγμή και την αφορμή τους. Άσε που θα έχεις και τις βοήθειές σου μέσα στο πιο οικείο κομμάτι της καθημερινότητάς σου: την επικοινωνία. Πολλές μετακινήσεις, ραντεβού, επαφές με συγγενικά πρόσωπα, βόλτες. Παίζεις στο «γήπεδό» σου, με δυο λόγια. Και παράλληλα φίλοι, ομάδες, δικτύωση, σχέδια για το μέλλον φωτίζονται σαν να έχει πέσει πάνω τους φλας. Προσοχή μόνο σε σκληρές και ακραίες αντιδράσεις, σε εμμονικές και χειριστικές συμπεριφορές προς το τέλος της εβδομάδας. Δυνατά ένστικτα που ίσως λειτουργήσουν αυτοκαταστροφικά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μιλάμε για τον δικό σου κυβερνήτη, τη Σελήνη. Και την έκλειψή της. Που συμβαίνει μέσα στο «σπίτι» σου και συμβολίζει ό,τι έχει πραγματική αξία για σένα: τους δικούς σου ανθρώπους, τους γεννήτορες και ειδικά τον πατέρα, το αίσθημα ασφάλειας, τα συναισθήματά σου, τις ρίζες, το παρελθόν, το ίδιο σου το σπίτι, σαν ακίνητο αλλά και σαν καταφύγιο για την ευαίσθητη ψυχή σου. Καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε αστρολογικό γεγονός, αλλά για ένα φαινόμενο που μαζί με το κρίσιμο τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα που επανενεργοποιείται και το τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα που σχηματίζεται την επομένη της έκλειψης, σε στιγματίζει. Και δεν εννοώ μόνο για τούτη την περίοδο, αλλά για πολύ καιρό ακόμη. Διεργασίες που είχαν ξεκινήσει καιρό πριν, κορυφώνονται τώρα, ειδικά αν είσαι γεννημένος στο μέσο του ζωδίου σου. Η κάθαρση σε σχέσεις και συνεργασίες συνεχίζεται αργά αλλά σταθερά, μην το ξεχνάς. Ευτυχώς λάμπεις κοινωνικά και επαγγελματικά. Αναγνωρίζεσαι από άτομα εξουσίας κι αυτό είναι κάτι σπουδαίο. Όπως σπουδαίο είναι και το ζεστό χρήμα που έρχεται στην τσέπη σου. Κι αυτή η αίσθηση ότι όπως και να ΄χει, η ζωή θα είναι γενναιόδωρη μαζί σου, after all…

ΛΕΩΝ

Σε σχέση με τους υπολοίπους, είσαι σχετικώς, στο απυρόβλητο. Από τη μία, ο Δίας που έχει κατοικοεδρεύσει πάνω σου από πέρσι τον Ιούλιο. Δε θέλω παράπονα,  όλο και κάποιο άνοιγμα έχει φέρει και θα φέρει μέχρι το φετινό καλοκαίρι, έστω μια καλυτέρευση στη διάθεση, δε γίνεται. Από την άλλη, πάω στοίχημα ότι εδώ και κάμποσο καιρό έχεις αρχίσει να βλέπεις τα πράγματα πιο θετικά, πιο αισιόδοξα. Τη «μεγάλη εικόνα» που λέμε. Πράγμα συμβατό με την πληθωρική σου φύση βεβαίως, αλλά μην το θεωρούμε και πάντα δεδομένο έτσι; Τεσπα. Σημασία έχει ότι τώρα είναι η ώρα να το εκμεταλλευτείς. Αν και για να μην ξεχνιόμαστε, ο Πλούτωνας, ο πλανήτης της κάθαρσης και της αναγέννησης εξακολουθεί να κόβει βόλτες μέσα στον τομέα της υγείας και της εργασιακής σου καθημερινότητας. Και περνάμε στο έκτακτο δελτίο εκλείψεων: Νιώθεις ευμετάβλητος, ευεπηρέαστος και υπερβολικά ασταθής. Η διάθεσή σου απέναντι στο κοντινό σου περιβάλλον, την καθημερινή επικοινωνία, τις σχέσεις με τα αδέλφια και τους συγγενείς, αλλάζει σε τέτοιο ρυθμό που δεν σε προλαβαίνει κανείς. Έχεις δυσκολία να διακρίνεις τις δικές σου σκέψεις από των άλλων. Το λες και μια μικρή κρίση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οικονομική αστάθεια, συναισθηματική ανασφάλεια και πολλές συναισθηματικές μεταπτώσεις σημαίνει για σένα η Σεληνιακή έκλειψη. Ποια η σχέση σου με το χρήμα και τις αξίες; Μήπως έχεις υιοθετήσει το σύστημα αξιών της οικογένειας και των οικείων σου; Έχεις προσκολληθεί συναισθηματικά σε αντικείμενα που σου θυμίζουν καταστάσεις και ανθρώπους αγαπημένους; Γιατί σε ικανοποιεί να ΄χεις στα χέρια σου χρήμα και αποκτήματα; Για να καλύψεις τις προφανείς υλικές σου ανάγκες ή μήπως για την βαθιά συναισθηματική ασφάλεια που σου παρέχουν; Τέτοιες ωραίες σκέψεις για τη σχέση σου με την ύλη θα απασχολήσουν το έξυπνο μυαλουδάκι σου. Υπάρχει λόγος, θα το διαπιστώσεις εν καιρώ. Κατά τ’ άλλα παραμένεις εσωστρεφής. Προσπαθείς ν’ ανακαλύψεις τον εαυτό σου, τους άλλους, τη διασύνδεση των πάντων μεταξύ τους. Σε κάποιο επίπεδο η κάθαρση μέσα σου δουλεύει. Απαραίτητο κι αυτό. Αν το συνδυάσεις δε και με τη μακροχρόνια διέλευση του Πλούτωνα από το πιο δημιουργικό και εκφραστικό κομμάτι του ωροσκοπίου σου, καταλαβαίνεις ότι τα χρόνια αυτά είναι πολύ σημαντικά για σένα. Τα κάνει δε ακόμη σημαντικότερα αυτή η βαθιά σου πίστη στο Καλό, η ανοιχτή σου στάση σε ό,τι φέρνει η ζωή.

ΖΥΓΟΣ

Πόσες φορές έχεις ακούσει τη λέξη «κρίση» τα τελευταία χρόνια… Κι όχι μόνο την έχεις ακούσει αλλά την έχεις ζήσει στο πετσί σου όσο κανείς άλλος (εντάξει, ίσως μπορούν να συγκριθούν μαζί σου ένας Κριός, ένας Καρκίνος ένας Αιγόκερως). Κάθε φορά που ακούς «τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα» σου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο. Όχι άδικα. Αλλά πάλι ποιος είπε ότι ο δρόμος προς την εξέλιξη, την αναγέννηση, δεν περνάει μέσα από τον Πόνο; Την Απώλεια; Την Προδοσία; Τα βαθιά Σκοτάδια της Ψυχής;  Η Σεληνιακή έκλειψη έρχεται να σου θυμίσει αυτό ακριβώς. Μακάρι η υπενθύμιση να γινόταν με το απαλό άγγιγμα ενός ρόδου. Κι όχι με την κοφτερή μύτη ενός μαχαιριού. Δυστυχώς το σύμπαν διαλέγει το δεύτερο. Όχι φυσικά για να τιμωρήσει, δεν υπάρχει ποτέ τέτοια Θεία πρόθεση. Για να εξυγιάνει ό,τι μυρίζει σαπίλα, απλά. Και ως αυθεντικός Ζυγός, το σάπιο βρίσκεται σχεδόν πάντα κάπου ανάμεσα στις σχέσεις σου, προσωπικές και οικογενειακές. Ο κύκλος της ζωής ζητά κάθαρση, μεταμόρφωση, αναγέννηση. Με αυτήν τη σειρά. Προσπάθησε να εναρμονιστείς μαζί του και θα δεις, στο τέλος θα νιώσεις πανίσχυρος. Όχι Σούπερμαν, αλλά Προμηθέας. Θυμήσου: «θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία».

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η υδάτινη ιδιοσυγκρασία σου είναι γνωστό ότι σε μεταμορφώνει κατά καιρούς σε «ενεργειακό δέκτη» των πάντων: ανθρώπινων συμπεριφορών, συναισθημάτων, πράξεων. Ενίοτε και πολλών «σκουπιδιών» που γεμίζουν το σύστημά σου με πάσης φύσεως ενέργειες και που πρέπει να τις περάσεις μέσα από το φίλτρο σου και να τις «καθαρίσεις». Φαντάσου λοιπόν, ότι αυτή την περίοδο, με την Σεληνιακή έκλειψη μέσα στον τελευταίο οίκο σου, τον πιο υπερβατικό και πνευματικό, νιώθεις ακόμη πιο «ανοιχτός» και ευάλωτος. Μια πολύ λεπτή γραμμή χωρίζει τα δικά σου συναισθήματα από αυτά των άλλων, με αποτέλεσμα να «ρουφάς» σαν σκούπα Philips ο,τιδήποτε κυκλοφορεί στην ψυχική ατμόσφαιρα. Σε κάποιο επίπεδο θα αισθανθείς σίγουρα κάποιο ψυχολογικό φορτίο ή μπλοκάρισμα, ακόμη κι αν δεν σου είναι ξεκάθαρη η πηγή του. Σου ΄ρχονται πολύ δυνατές μνήμες από το παρελθόν, αλλά και έντονες τάσεις φυγής. Προτού πάντως πάρεις το καπελάκι σου να φύγεις, δες και τα θετικά της περιόδου: ανοίγματα επαγγελματικά, κοινωνική καταξίωση, εύνοια από άτομα εξουσίας, παραγωγικότητα και ζωτικότητα για να ασχοληθείς με την καθημερινή ρουτίνα, την καριέρα, την υγεία. Νους και σκέψη, λόγος και γραπτά, σχέσεις με αδέλφια και συγγενείς μεταμορφώνονται κι αυτά αργά αλλά σταθερά.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Έκλειψη μέσα στον τομέα που σχετίζεται με τις φιλίες σου, τις ομάδες και τους συλλόγους στους οποίους ενδεχομένως ανήκεις, τις ιδεολογίες σου, τις παρέες, τους μελλοντικούς σου στόχους. Μμμμ… για να δούμε, τι μπορεί να σημαίνει για σένα ένα τέτοιο αστρολογικό φαινόμενο. Φιλικές σχέσεις παίρνουν διαφορετική τροπή; Απομακρύνεσαι ή σε απομακρύνουν; Σοκάρεσαι ή τους σοκάρεις; Δεν μπορείς να βρεις πια κοινή ιδεολογική βάση μαζί τους, κοινούς στόχους και οράματα; Οι σχέσεις με φίλους και ομοϊδεάτες σε βάζουν σε διαδικασία κρίσης; Ή ζητούν επειγόντως κάθαρση; Για να δούμε τι θα δούμε. Όπως και να ‘χει πάντως, πρόκειται για μια ευρεία περίοδο που όλα αυτά θα κορυφωθούν και θα ζητήσουν απαντήσεις. Κατά τ’ άλλα, η εξωστρεφής σου φύση τροφοδοτείται μια χαρά από τη διάθεση για διασκέδαση, ερωτικό παιχνίδι, δημιουργικότητα. Νιώθεις σπουδαίος και λαμπερός, θέλεις να χαρείς, να φλερτάρεις, να απολαύσεις άρτον και θεάματα. Περίφημα! Σου επισημαίνω μονάχα τον αστερίσκο της μακροχρόνιας Πλουτώνιας διέλευσης μέσα από την τσέπη και τις αξίες σου. Πρόσεξε πως χειρίζεσαι το χρήμα και την εξουσία! Αν στόχος σου είναι το κοντρόλ των άλλων μέσω αυτών, στρίψε το τιμόνι και πάμε για άλλα..

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αχ βαράει εκεί ακριβώς που σε πονάει τούτη η έκλειψη. Καριέρα και κοινωνικό στάτους. Κοινωνικό προφίλ και επαγγελματική φιλοδοξία. Η σχέση σου με την καταξίωση, την προβολή, τη φήμη, τα πρόσωπα εξουσίας μεταλλάσσεται με κάποιο τρόπο, περνά από βαθιά κρίση, «καθαρίζεται» για να αναγεννηθεί ή διακόπτεται χωρίς δεύτερη προειδοποίηση. Η κατάσταση περιέχει πάντως κάτι αφαιρετικό εδώ πέρα. Σα να πρέπει να δοκιμάσεις τα όρια σου ρωτώντας: «Μπορώ να νιώσω ασφαλής και σίγουρος, ακόμη κι αν δεν είμαι ο κορυφαίος επαγγελματίας; Ακόμη κι το κούτελο μου στην κοινωνία δεν είναι άψογο και καθαρό;» Αν προσθέσεις και τον Πλούτωνα πάνω στο κεφάλι σου, (αυτήν την περίοδο επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους το δεύτερο δεκαήμερο), καταλαβαίνεις ότι ερωτήματα τέτοιου τύπου είναι για δυνατούς λύτες. Ευτυχώς, στον αντίποδα όλου αυτού του σκηνικού, οι οικογενειακές σχέσεις, το σπίτι, ο συναισθηματικός σου κόσμος σε τροφοδοτούν τόσο, ώστε να μην κατεβάσεις τελείως διακόπτες. Είσαι δοτικός και δημιουργικός, και το σπίτι γίνεται το πεδίο για να εκδηλώσεις και τα δύο. Είναι θείο δώρο: σε καιρό κρίσης βρίσκεις νόημα, έχεις πίστη και οπτιμισμό. «Είναι μια ευκαιρία για εξέλιξη τελικά» λες και συνεχίζεις…

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Είσαι πάντα με το ένα πόδι στο μέλλον. Το παρελθόν είναι πια πολύ ξεπερασμένο, το παρόν πολύ λίγο για σένα. Αυτό είναι το μότο σου. Μόνο που η υπόθεση «ατενίζω το μέλλον με αισιοδοξία, βλέπω το νόημα πίσω από τις καταστάσεις, φιλοσοφώ και περιπλανιέμαι» σου πέφτει κάπως ζόρικη αυτή την περίοδο. Νιώθεις μια ματαιότητα, «μα ποια είναι η ουσία να ψάχνεις την ουσία τελικά;» αναρωτιέσαι. Θα ΄θελες να αισθανθείς ανοιχτός και γενναιόδωρος και large και αισιόδοξος και να ταξιδέψεις, αλλά το αίσθημα σκοτεινιάζει και το παρελθόν σε πιάνει για τα καλά από το πόδι. Επίσης, SOS: η οποιαδήποτε σχέση σου με δικαστήρια, δασκάλους, μακρινά ταξίδια, ανθρώπους του εξωτερικού, εκδότες, δεν θα είναι και η ευκολότερη, δώσε λίγη σημασία σε αυτό. Από την άλλη κλείνουν εδώ και αρκετά χρόνια καρμικοί κύκλοι για σένα. Το χρονοντούλαπό σου περιλαμβάνει τα πάντα όλα: φόβους, αυτοκαταστροφή, ενοχές, κοντρόλ, δαιμόνια, καταθλίψεις. Είσαι όμως σε άψογη φόρμα επικοινωνιακά, παραμένεις εξωστρεφής, αεικίνητος, μια ομιλούσα σβούρα που εκπλήσσει ευχάριστα με τον τρόπο που σκέφτεται και εκφράζεται. Κι αυτό δεν είναι λίγο. Θα το ΄λεγα και σωτήριο, αν με ρωτούσες!

ΙΧΘΕΙΣ

Πώς να το πω τώρα που έρχεται και Πάσχα και θες να ηρεμήσεις λίγο; Ε, δεν είναι και η πιο ανάλαφρη περίοδος αυτή, με μια Σεληνιακή έκλειψη μέσα σε έναν δύσκολο οίκο, όπως είναι ο 8ος. «Τι εστί 8ος ;» θα ρωτήσεις. Και απαντώ χωρίς περιστροφές: το πιο προσωπικό μας κομμάτι, εκείνο που περιέχει όλα αυτά που θέλουμε να καταχωνιάσουμε και να κρατήσουμε για τον εαυτό μας. Η σεξουαλική μας ζωή ας πούμε ανήκει στην κατηγορία αυτή. Οι εμμονές, οι ενοχές, οι θλίψεις μας, ο έλεγχος που θέλουμε να ασκούμε στους άλλους, τα πάθη και τα μίση μας. Με δυο λόγια αυτά που συνήθως κανένας άνθρωπος δεν θέλει ν’ αγγίξει, αλλά αυτά ακριβώς που η έκλειψη θα σε βάλει στη διαδικασία ν’ αγγίξεις. Κι έχεις και σε ανοιχτή γραμμή φίλους και ομάδες να περνούν μέσα από «πλυντήριο» για δύσκολους λεκέδες. Κάποιους τους αποχαιρετάς ξαφνικά, άλλους τους περνάς μέσα από «πρόγραμμα» στους 120ο C. Ευτυχώς, τα καλά νέα βρίσκονται στην τσέπη σου και λέγονται έσοδα από τη δουλειά σου, τον καθημερινό σου μόχθο. Σε γλυκαίνει αυτό και σου δίνει την πολυπόθητη αίσθηση ότι αξίζεις, έτσι δεν είναι;

Αγγελική Βλαχιώτη

Thetoc.gr

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version