Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Αρχείο

Ακόμα τούτη η άνοιξη, ραγιάδες, ραγιάδες

Ακόμα τούτη τὴν ἄνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες,

τοῦτο τὸ καλοκαῖρι,

ὅσο νὰ ῾ρθεῖ ὁ Μόσκοβος, ραγιάδες, ραγιάδες

νὰ φέρει τὸ σεφέρι

Αυτός ο χειμωνιάτικος Μάρτιος μας κούρασε πολύ. Δεν λέει να φύγει γρήγορα και ανώδυνα. Μια κρύο, μια ζέστη, ενώ η μάνα φύση προχωρεί σε ανοιξιάτικους ρυθμούς. Η γη ανθίζει, τα πάντα ζωντάνεψαν αφήνοντας πίσω τον άχαρο χειμώνα. Διανύουμε δύσκολη περίοδο,

όχι μόνο από άποψη κλιματικών αλλαγών, αλλά κυρίως πολιτικών αλλαγών, σε μια μαρτυρική χώρα, που πόνεσε και μάτωσε πολύ. Ενός πειραματόζωου στα χέρια των εκλεκτών "φίλων" μας.

Άλλο δημοτικό τραγούδι περιγράφει καλύτερα τις συνθήκες διαβίωσης πάνω από δύο εκατομμυρίων συμπολιτών μας στην καημένη Ελλάδα μας. Μαύρη, μωρέ, μαύρη ζωή που κάνουμε / μαύρη ζωή που κάνουμε / εμείς οι μαύροι κλέφτες / Με φο-, μωρέ, με φόβο τρώμε το ψωμί / μεφόβο τρώμε το ψωμί, με φόβο περπατούμε.

Σαν να μη φτάνει αυτή η ομολογούμενη κατάρρευση των οικονομικών, βιώνουμε και έντονες επιθέσεις εκ των έσω. Ενώ η μάχη απαιτεί εθνική ομοψυχία, βλέπουμε ειρωνείες και αλαζονικές συμπεριφορές. Όπου σταθούν, όπου βρεθούν οι προηγούμενοι (που έχουν πάθει επιλεκτική αμνησία σχετικά με τα δικά τους επιτεύγματα), ανησυχούν πως ο Τσίπρας αργεί πολύ και επίσης ότι θα πάει το καράβι μας στα βράχια. Ούτε είδαν ούτε ξέρουνε για τον φόνο. Δεν είμαστε φερέφωνα και επιτέλους υπογράφουμε εμείς!

Εμείς, οι πολλοί Έλληνες, που και εμπιστευτήκαμε, και ψηφίσαμε την καινούργια κυβέρνηση, κάνουμε πολλή υπομονή. Η επιμονή του πρωθυπουργού πάνω στην ανθρωπιστική κρίση τον τιμάει και πρέπει να είναι σεβαστή από αυτούς που μας οδήγησαν στον γκρεμό. Τα προβλήματα του λαού του κατέχουν την πρώτη θέση στην ατζέντα και έτσι πρέπει. Μετά θα πάρουν σειρά τα παράπονα των τραπεζικών. Δεν πρέπει να κρίνουμε επιφανειακά τις καταστάσεις. Παρακολουθούμε τη διαφάνεια στις μάχες για τις ουσιαστικές αποφάσεις που χρόνια δεν ξέραμε πώς προκύπτουν. Ξέρουμε πως οι κυβερνητικοί μας ξημεροβραδιάζονται εκεί, στις επάλξεις, αντιμετωπίζοντας με θάρρος και αξιοπρέπεια τους ξένους και Έλληνες "φίλους" μας. Η Ελλάδα είναι καθηλωμένη στο τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής, διαπιστώνοντας από κοντά τι γίνεται και ποιοι είναι οι πραγματικοί πατριώτες και ποιοι οι τζάμπα μάγκες.

Ακόμη ετούτη την άνοιξη πρέπει να αντέξουμε για να γίνουμε ελεύθεροι και να πάψουμε να είμαστε ραγιάδες. Πρέπει να φύγουμε από τη σκλαβιά και τη μιζέρια σαν ισότιμο μέλος της Ε.Ε. με αρχηγό τον Τσίπρα (Μόσκοβος), που θα φέρει το ενωμένο στρατιωτικό σώμα (το σεφέρι).

Η εθνική μας γιορτή είναι μια καλή ευκαιρία να νιώσουμε διαφορετικά από άλλες χρονιές. Με χαρά είδα τη λεπτομερή παρουσίαση από τον κύριο Κοτζιά (που δεν μιλάει πολύ, αλλά κάνει πολλά) των προβλημάτων με την τουρκική κυβέρνηση, που μονίμως ροκανίζει τα επί αέρος και γης δικαιώματα της Ελλάδας.

Τίποτα δεν τελείωσε ακόμα! Καιρός ήταν να υψώσουμε ανάστημα και να χαρούμε τη λευτεριά μας. Να περπατήσουμε στον δρόμο με αξιοπρέπεια και περηφάνια.

Ηλιοπούλου Ευγενία

Avgi.gr

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version