Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Αρχείο

Βολές Καμμένου κατά Σόιμπλε

«Κάποιοι θέλουν να υποτάξουν την Ελλάδα»

Την εκτίμηση ότι "κάποιοι θέλουν να χτυπήσουν την Ελλάδα και να την υποτάξουν" και δεν έχουν την πολιτική διάθεση να βρεθεί λύση διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, εκτοξεύοντας βολές κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

 

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον Β. Σόιμπλε, για τον οποίο είπε πως "έχει μια εχθρική στάση απέναντι στη χώρα" και πως "δυναμιτίζει τη δήλωση που έκανε η κ. Μέρκελ" ότι θα γίνουν τα πάντα για να μην βγει η Ελλάδα από το ευρώ.

"Ο κ. Σόιμπλε με ένα 3% που κατέχει στην παγκόσμια οικονομία, έχοντας ουσιαστικά προσπαθήσει να περάσει ότι η Ευρώπη είναι δικό του μαγαζί, θα παίζει με τους μεγάλους. Αυτό είναι μια προσωπική του πολιτική την οποία ακολουθούν αρκετές χώρες του βορρά και δεν ενδιαφέρονται καν τι γίνεται στο νότο. Αν επιβληθεί η άποψη του κ. Σόιμπλε δεν υπάρχει λύση", επισήμανε.

Παρά την αρνητική εικόνα που βγαίνει για το Eurogroup της Ρίγας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι "τα πράγματα πάνε καλά", διαμηνύνοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει σε αυτά που επιθυμεί "μια ομάδα που διευθύνεται από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας".

Η συμφωνία θα εξαρτηθεί, όπως είπε, από το αν πράγματι οι εταίροι στην ΕΕ κατανοήσουν ότι η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη χώρα στην οποία επεβλήθη μια λάθος πολιτική και αυτή η πολιτική έχει αποφασίσει ο ελληνικός λαός ότι δεν θα συνεχιστεί. "Έχουμε όλη την καλή διάθεση να συνεργαστούμε, αλλά όχι να μεταφράζουμε νομοσχέδια", τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, "το θέμα είναι αν υπάρχει η πολιτική διάθεση να βρεθεί λύση" και "από κάποιους δεν υπάρχει". "Ό,τι βήματα και να κάνουμε υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να τα σαμποτάρουν", είπε.

Πηγή: megatv.com

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version