Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Αρχείο

ΣΚΟΤΙΝΑ ΠΙΕΡΙΑΣ : ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


 

Διπλά εγκαίνια Ναού επ’ ονόματι του εορταζομένου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και του Αγίου Μάρτυρος Καλλινίκου τελέστηκαν στην Σκοτίνα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 22 Απριλίου το απόγευμα έγινε η υποδοχή των Μαρτυρικών Ιερών Λειψάνων. Στη συνέχεια, τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου και των Εγκαινίων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος.

Αμέσως μετά σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή πέριξ του Ιερού Ναού. Ο Σεβασμιώτατος κ. Χαρίτων, συνοδευόμενος από κληρικούς, ιεροψάλτες, ιερόπαιδες και πολλούς πιστούς μετέβη στον ισόγειο Ιερό Ναό του Αγίου Καλλινίκου, όπου έλαβε χώρα η τελετή των Εγκαινίων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος μετέβη στον ανώγειο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου ομοίως έλαβε ταυτοχρόνως χώρα η τελετή των Εγκαινίων.

Την Πέμπτη 23 Απριλίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου τελέστηκαν ο Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Στις ομιλίες του ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τόνισε ότι τα Εγκαίνια ενός νέου Ναού σηματοδοτούν μία νέα περίοδο της τοπικής εκκλησιαστικής ιστορίας. Συμπλήρωσε ότι πρέπει παράλληλα να συνοδεύονται από την αποφασιστικότητα όλων να εγκαινιάσουμε έναν νέο τρόπο ζωής, θεμελιωμένο στην πέτρα της πίστεως, τον Ιησού Χριστό. Κατέληξε, λέγοντας ότι εκείνο που χρειάζεται, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, ο σύγχρονος άνθρωπος είναι η ανακαίνιση του έσω ανθρώπου, καθώς το σώμα μας αποτελεί τον έμψυχο ναό του Αγίου Πνεύματος.

Στα διπλά Εγκαίνια και, γενικότερα, στην πανήγυρη του νέου Ενοριακού Ναού της Σκοτίνας παρέστησαν οι τοπικές Αρχές, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Κώστα Δημόπουλο, και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version