Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Αρχείο

Από 400 έως 1000 ευρώ για την περαίωση .

Στη δημοσιότητα δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από το υπουργείο Οικονομικών το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για την περαίωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το νομοσχέδιο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ την Τετάρτη η ηγεσία του υπουργείου θα συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς για να οριστικοποιηθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου. Το ελάχιστο προτεινόμενο ποσό για κάθε χρήση είναι 400 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι και 1.000 ευρώ ανάλογα την κατηγορία των βιβλίων.
Προσφέρει εκπτώσεις έως 100% στα πρόστιμα μέχρι και 45 δόσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη. Το υπουργείο Οικονομικών μάλιστα διατάσσει και πάγωμα παραγραφής οφειλών για μια επιπλέον διετία (έως τέλος του 2012). Για να μπει κάποιος στη ρύθμιση θα πρέπει να πληρώσει προκαταβολικά το 25% της περαίωσης μέχρι και τις 12 Νοεμβρίου
Στις ευνοϊκές ρυθμίσεις θα υπαχθούν εκκρεμείς υποθέσεις που έκλεισαν μέχρι τις 31.12.2009. Δηλαδή εκείνες που:

α) Δεν έχει αρχίσει ο έλεγχος.

β) Έχει αρχίσει ο έλεγχος αλλά δεν έχει περαιωθεί.

γ) Έχει εκδοθεί Φύλλο Ελέγχου ή Πράξη αποτελεσμάτων αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί.

δ) Εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια και δεν έχουν συζητηθεί σε α΄ συζήτηση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

ε) Περαιωμένες υποθέσεις για τις οποίες μέχρι 31.8.2010:

αα) Έχουν μετά τον έλεγχο, εκδοθεί συμπληρωματικά φύλλα ελέγχου ή πράξεις προσδιορισμού αποτελεσμάτων ή Φ.Π.Α. τα οποία είτε δεν έχουν οριστικοποιηθεί, είτε εκκρεμούν ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων και δεν έχουν συζητηθεί σε α? συζήτηση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ή
ββ) Έχουν εκδοθεί αποφάσεις Επιβολής προστίμου Κ.Β.Σ. για συμπληρωματικά στοιχεία με βάση τα οποία δεν έχει διενεργηθεί ακόμη έλεγχος στις λοιπές φορολογίες.

Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις. Σε αυτές ανήκουν:

α) Οι υποθέσεις για τις οποίες δεν έχει υποβληθεί μέχρι 31 Αυγούστου 2010 εμπρόθεσμη ή εκπρόθεσμη αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος ή εκκαθαριστική δήλωση Φ.Π.Α. για κάποια από τις ανέλεγκτες χρήσεις καθώς και οι επόμενες αυτής.

β) Οι υποθέσεις φυσικών προσώπων με εισόδημα από γεωργικές επιχειρήσεις για τις οποίες δεν έχουν τηρηθεί βιβλία και μόνο όσον αφορά τα εισοδήματα αυτά.

γ) Οι υποθέσεις για τις οποίες έχει υποβληθεί συμπληρωματική δήλωση σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 6 του ν. 2753/1999, με εξαίρεση τις ανέλεγκτες προηγούμενες ή επόμενες χρήσεις αυτών.

δ) Από κάθε υπόθεση, η ανέλεγκτη χρήση στην οποία τα δηλούμενα ακαθάριστα έσοδα είναι μεγαλύτερα του ποσού των (ενδεικτικά): είκοσι εκατομμυρίων (20.000.000) ευρώ και όλες οι επόμενες αυτής χρήσεις.

ε) Οι ανέλεγκτες υποθέσεις για τις οποίες υπάρχουν κατασχεμένα ανεπίσημα βιβλία ή στοιχεία, εκτός αν αυτά έχουν τύχει επεξεργασίας και έχουν εκδοθεί πράξεις επιβολής προστίμου Κ.Β.Σ.

στ) Οι υποθέσεις φορολογίας πλοίων, ακίνητης περιουσίας, μεγάλης ακίνητης περιουσίας, μεταβίβασης ακινήτων και κληρονομιών - δωρεών - προικών - γονικών παροχών.

ζ) Οι υποθέσεις που αφορούν επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

η) Οι υποθέσεις που αφορούν επιχειρήσεις για τον έλεγχο των οποίων έχουν συγκροτηθεί Ειδικά Συνεργεία Ελέγχου του άρθρου 39 του ν. 1914/1990.

θ) Οι υποθέσεις επιτηδευματιών φυσικών προσώπων τα οποία με βάση τα στοιχεία του περιουσιολογίου έτους 2008 υπάγονται σε Φορολόγηση Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ).

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version