Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Αρχείο

Τονώστε τα κουρασμένα σας πόδια

Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, το τογκαράσι, ή αλλιώς «ποδόλουτρο με πιπεριές τσίλι» είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναζωογονηθούν τα κουρασμένα πόδια. Οι Γιαπωνέζες γιαγιάδες προτείνουν μούλιασμα των ποδιών για 10 λεπτά σε μια λεκάνη με νερό με μερικές κόκκινες πιπεριές τσίλι.

Όσοι το έχουν δοκιμάσει λένε πως είναι ένας καλός τρόπος για να τονωθεί η κυκλοφορία του αίματος (αφού ζεσταίνονται εξαιρετικά τα πέλματα).

Το μυστικό για λαμπερό δέρμα, σύμφωνα με τις όμορφες γκέισες βρίσκεται στον φλοιό του ρυζιού, που είναι πλούσιος σε σύμπλεγμα βιταμίνης Β.
Αλέθεις τον φλοιό του ρυζιού μέχρι να γίνει σκόνη, το αναμειγνύεις με νερό και κάνεις μασάζ στο πρόσωπο για μερικά λεπτά. Έτσι απομακρύνονται ανώδυνα κι αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα. Εξαιρετικό ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει μια ανακάλυψη ενός Γιαπωνέζου μοναχού που 3.000 χρόνια πριν, παρατήρησε κάτι ασυνήθιστο: Οι ηλικιωμένοι εργάτες στα αποστακτήρια σάκε (το εθνικό ποτό της χώρας, που κατασκευάζεται από εκχύλισμα ρυζιού), αντίθετα με τα ρυτιδιασμένα πρόσωπά τους, είχαν χέρια απαλά και λεία σαν μωρού. Η απευθείας επαφή με το σάκε χάριζε βελούδινη υφή στο δέρμα τους. Πρόσθεσε ένα φλιτζάνι σάκε στο νερό του μπάνιου σου ή χρησιμοποίησέ το σαν ποδόλουτρο και απόλαυσε μια νέα επιδερμίδα.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version