Κατηγορία: Αρχείο Γράφτηκε από τον/την Chris Εμφανίσεις: 396
Τι μπορείτε να κάνετε για να «προστατέψετε» το πορτοφόλι και το στομάχι σας:
-Επιλέξτε φρούτα και λαχανικά εποχής. Είναι συνήθως οικονομικότερα αλλά και με καλύτερή θρεπτική αξία από τα φρούτα και λαχανικά θερμοκηπίου ή εισαγωγής.
- Μειώστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος στη μια φορά στην εβδομάδα. Έτσι προσεγγίζετε καλύτερα το μοντέλο της μεσογειακής διατροφής που προτείνει την κατανάλωση 120γρ. κόκκινου κρέατος σε μηνιαία βάση.
- Η κατανάλωση πουλερικών (κοτόπουλου ή γαλοπούλας) μια φορά στην εβδομάδα αποτελεί μια υγιή και οικονομική λύση. Το κοτόπουλο και η γαλοπούλα πωλούνται 3,5 με 4,5 ευρώ το κιλό και είναι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, χαμηλότερες σε σίδηρο και κορεσμένα λιπαρά από ότι το κόκκινο κρέας αλλά ωστόσο χαμηλότερες και σε χοληστερίνη (85mg ανά 100γρ πουλερικού ενώ το συκώτι έχει 600mg στα 100γρ).
- Η κατανάλωση οσπρίων 1-2 φορές στην εβδομάδα αποτελεί μια οικονομική αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά υγιεινή επιλογή καθώς τα όσπρια περιέχουν διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.
- Προκειμένου να μειώσετε το κοστολόγιο της διατροφής σας περιορίστε την κατανάλωση βιομηχανοποιημένων προϊόντων τα οποία αφενός στοιχίζουν αρκετά και αφετέρου είναι συνήθως πλούσια σε λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη. Για ενδιάμεσα σνακ επιλέξετε φυσικές τροφές όπως φρούτα, γιαούρτι ή γάλα 0-1,5% λιπαρά.