Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Αρχείο

Παράπονα για την ελληνική "τσιγγουνιά"

Με εισήγησή του στη Βουλή το ελληνικό Υπ. Πολιτισμού κατέθεσε νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει καταβολή αποζημίωσης μέχρι 100 ευρώ ή 50 ευρώ την ημέρα, για δύο ημέρες, στους τουρίστες που δεν θα μπορέσουν να αναχωρήσουν από τη Ελλάδα λόγω απεργιών «που παραλύουν τακτικά τη χώρα» ή λόγω θεομηνιών, γράφει η ιστοσελίδα www.tourprom.ru.

«Υποτίθεται ότι αυτό το ποσό, που μόλις φτάνει για δύο γεύματα, θα καλύψει τα έξοδα στέγασης και διατροφής» και ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί σε περίπτωση που οι άλλες εμπλεκόμενες πλευρές, όπως οι τουριστικές εταιρείες, δεν θα είναι σε θέση να καταβάλουν αποζημίωση, υπογραμμίζει η ρώσικη ιστοσελίδα.

«Παλαιότερα είχε δοθεί μια πιο γενναιόδωρη υπόσχεση, καθώς ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος εγγυήθηκε την κάλυψη των όποιων πρόσθετων δαπανών επιβαρύνουν τους τουρίστες στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα απεργιών ή θεομηνιών».

Μειονεκτήματα του νέου νομοσχεδίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα αποτελούν επίσης η έλλειψη αναφοράς στις μεταφορές στο εσωτερικό της χώρας, ιδιαίτερα προς το νησιά, αλλά και η καθυστέρηση του μέτρου. Αναφέρει επίσης πως η Βουλή των Ελλήνων μπορεί να χρειαστεί μερικές εβδομάδες για να το υιοθετήσει, ενώ το νομοσχέδιο καλύπτει το χρονικό διάστημα ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version