
Τις αλυκές Κίτρους επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ με επικεφαλής την βουλευτή Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Κατά την επίσκεψη έγινε διεξοδική συζήτηση τόσο με τα τοπικά στελέχη των Αλυκών Α.Ε. όσο και με τους εργαζόμενους.
Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για το νομικό καθεστώς, την παραγωγική δυναμικότητα, τις προοπτικές αλλά και τα προβλήματα που έχει η επιχείρηση ενώ συζητήθηκαν και προτάσεις παραπέρα ανάπτυξης των Αλυκών αξιοποιώντας την γειτνίαση με τον υγρότοπο, τον θεραπευτικό τουρισμό ( λασπόλουτρα) τις κοντινές αρχαιότητες αλλά και το όμορφο περιβάλλον.
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε η συμπαράστασή του κόμματος στον αγώνα που γίνεται να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία περάσματος στο ΤΑΙΠΕΔ και από εκεί σε ιδιώτη. Διατυπώθηκε η ανάγκη να φύγουμε από αυτές τις μνημονιακές πολιτικές που απαγορεύουν προσλήψεις ακόμα και σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, προσλήψεις που είναι απαραίτητες για την εξάντληση των παραγωγικών τους δυνατοτήτων. Σημειώθηκε η ανάγκη να γίνει επί τέλους το λιμάνι του Κίτρους κάτι που εκτός των άλλων θα διευκόλυνε τις Αλυκές για τη μεταφορά του αλατιού.
Κρίθηκε η ανάγκη για συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του υγροτόπου σε όφελος όλων αλλά και της γενικότερης τουριστικής αξιοποίησης με σεβασμό στο περιβάλλον.
Τέλος ζητήθηκαν επί πλέον στοιχεία για την κοινοβουλευτική παρέμβαση του κόμματος αλλά και στα πλαίσια κατάρτισης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πιερίας για τις δηλώσεις των τοπικών βουλευτών της ΝΔ
Πρωτάθλημα υποταγής στο Σαμαρά και την Τρόϊκα ξεκίνησαν οι γαλάζιοι βουλευτές του νομού μας, με μπαράζ δηλώσεων υποστήριξης στο κλείσιμο της ΕΡΤ.
Ουσιαστικά ανύπαρκτοι από τα προβλήματα του νομού, διαγκωνίζονται για την επόμενη μέρα, υπερθεματίζοντας δήθεν στην ανάγκη κλεισίματος της ΕΡΤ ως άντρο διαφθοράς και ανομίας παραβλέποντας τις ευθύνες των κυβερνήσεών τους αλλά και την αντιδημοκρατική εκτροπή που νομιμοποιούνε.
Ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ και οι χιλιάδες λαού που βρέθηκε όλες αυτές τις ημέρες στο πλευρό των απεργών δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες.
Η τρικομματική συγκυβέρνηση της μνημονιακής εξαθλίωσης και τρομοκρατίας, των κοινοβουλευτικών πραξικοπημάτων δεν σώζεται με τακτικισμούς και λοβιτούρες. Θα καταρρεύσει αργά ή γρήγορα κάτω από το βάρος των μνημονιακών εγκλημάτων απέναντι στο λαό, τους εργαζόμενους και τη Δημοκρατία.
Το success story δεν έχει happy end για την συγκυβέρνηση και την Τρόϊκα. Το λαϊκό κίνημα ανοίγει το δρόμο της ανατροπής, το δρόμο για μία πορεία αναγεννητική για την χώρα, δρόμο προόδου και δημοκρατίας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΠΙΕΡΙΑΣ