Ανοιχτά θα είναι τα διόδια στα Μάλγαρα από τις 11π.μ. έως τις 3μ.μ.,σήμερα Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, καθώς κάτοικοι και φορείς της Πιερίας θα σηκώσουν τις μπάρες, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για την αύξηση της τιμής στα 2,80 ευρώ.
Η απόφαση για ελεύθερη διέλευση των οχημάτων πάρθηκε στη σύσκεψη που έγινε στην Κατερίνη, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας και στην οποία συμμετείχαν δήμαρχοι της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των Διοδίων Νομού Πιερίας κ.ά.
Εάν η Πολιτεία «κωφεύσει» και δεν «εισακουστούν» τα αιτήματά τους (ζητούν -μεταξύ άλλων- να επανέλθει το κόστος των διοδίων των Μαλγάρων στην αρχική του τιμή, δηλαδή 2 ευρώ), τότε θα προχωρήσουν σε άνοιγμα των προαναφερθέντων διοδίων για ελεύθερη διέλευση των οχημάτων και το επόμενο Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, τις ίδιες ώρες (11:00 - 15:00).