Logo

Δυο Έλληνες ανάμεσα στους βραβευθέντες με Όσκαρ

Κατηγορία: Αρχείο

Δυο βραβευμένοι με Όσκαρ,

κατά την φετινή τελετή στο Χόλυγουντ, είναι ελληνικής καταγωγής.
Πρόκειται για τον συνθέτη Aλεξάντερ Ντεσπλά, ο οποίος γεννήθηκε στη Γαλλία ωστόσο, παραλαμβάνοντας το Όσκαρ για τη μουσική της ταινίας «The Grand Budapest Hotel», ευχαρίστησε την Ελληνίδα μητέρα του.



Ο Αλεξάντερ Ντεσπλά είχε προταθεί στην ίδια κατηγορία και για την ταινία «Το Παιχνίδι της Μίμησης».

Ήταν η 8η φορά στην καριέρα του που ο Γάλλος δημιουργός είχε προταθεί για το χρυσό αγαλματίδιο, ενώ η νίκη του θεωρείται έκπληξη καθώς ο Γιόχαν Γιόχανσον ήταν σύμφωνα με τα προγνωστικά ο επικρατέστερος στην κούρσα για την ταινία «H Θεωρία των Πάντων». 

«Ένα Όσκαρ είναι ένα Όσκαρ. Πρόκειται για τη σημαντικότερη επιβράβευση που μπορεί να ονειρευτεί ένας δημιουργός του κινηματογράφου. Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα» δήλωσε ο 53χρονος Ντεσπλά από τα παρασκήνια, αφού έλαβε το βραβείο.

Ο δεύτερος ελληνικής καταγωγής είναι ο Aλεξάντερ Ντινελάρης που βραβεύτηκε με το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου για την ταινία Birdman, μαζί με τους Aλεχάντρο Ιναρίτου, Νίκολας Γιακομπόνε και Αρμάντο Μπο.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved